Jobba hos oss

Vi söker dig som

– tror på kommunikationsfrihet
– går snabbt från ord till handling
– tycker att integritet på internet är viktigt

Kommunikatör, Stockholm

Är du orädd och kreativ? Vill du stå upp för frihet på nätet? Nu söker vi på Bahnhof en stilsäker skribent som vill förändra världen tillsammans med oss!

Om jobbet

Du kommer att jobba som på en nyhetsredaktion tätt tillsammans med dina kollegor på Bahnhofs kommunikationsavdelning. Det är ett jobb i högt tempo och vi hjälper alltid varandra, men du kommer ha ett stort eget ansvar: du släpper inte en grej förrän den är i mål.

Rollen är bred. Ena dagen skriver du själv säljande texter och debattinlägg, nästa dag är du bollplank till företagsledningen och säljavdelningen när nya tjänster ska tas fram och kommuniceras ut.

Du kommer kort sagt att arbeta med alla former av kommunikation mot Bahnhofs externa målgrupper, som till exempel privatkunder, företagskunder, delägare och press/media. På kontoret har vi högt i tak och korta beslutsvägar.

Några exempel på arbetsuppgifter:

  • Brainstorma, researcha och skriva skarpa texter om våra tjänster.
  • Ta fram material för produktblad, pressmeddelanden, jobbannonser och investerarrelationer.
  • Hålla dig ajour med vad som händer inom teknik och yttrandefrihet på nätet.

Om dig

Kanske är du idag journalist eller kommunikatör, men huvudsaken är att du är kreativ och skriver kärnfullt, pedagogiskt och kul. Ja, rollen ställer höga krav på tonträff i skrift, men du har även en bredare förståelse för vad som gör kommunikation effektiv, till exempel i film, bilder och online.

Du tvekar inte inför att hugga tag i saker, tvärtom är du djärv och gillar att lära dig nytt.

Branscherfarenhet är mindre viktigt, men du behöver ha ett intresse för områden som ligger nära oss på Bahnhof: innovation, teknik, integritet och yttrandefrihet.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Om tjänsten

Heltidstjänst med sex (6) månaders provanställning vid Bahnhofs kontor på Sveavägen 41 mitt i Stockholm.

Ansökan

Mejla ansökan märkt ”Kommunikatör” till jobb@bahnhof.net senast 22 maj, inklusive personligt brev, CV och två (2) arbetsprover (antagligen texter).

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så vänta inte för länge!

Har du frågor?

Mejla Markus Eriksson, kommunikatör, på markus.eriksson@bahnhof.net!

Om Bahnhof

Bahnhof levererar bredband och molntjänster till hundratusentals privatpersoner och företag.

Vi värnar individen och friheten på nätet. Våra kärnvärden är nätneutralitet, kommunikationsfrihet och rätten till ett privatliv. Vi är orädda och tar ställning i samhällsdebatten.

Ansök nu

Ladda upp CV

Alla våra lediga tjänster

DevOps VoIP

Do you want to work for one of Sweden’s most popular tech companies and be part of a pioneering telephony services department? Apply no later than June 19!

Läs mer