Jobba hos oss

Vi söker dig som

– tror på kommunikationsfrihet
– går snabbt från ord till handling
– tycker att integritet på internet är viktigt

Drifttekniker inriktning Windows – Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå

Bahnhof är en ledande internet- och telekomoperatör som tillhandahåller bredband och säkra molntjänster för både företag och privatpersoner. Avdelningen Cloud infrastructure växer i rasande takt och söker nu en drifttekniker med kunskap och erfarenhet inom IT-infrastruktur som även kan bemöta kunder och hantera problem i ett högt tempo. Du kommer ha en primär inriktning på Windows, allt ifrån installation och konfigurering av servertjänster till övergripande design.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i gruppen Cloud infrastructure, som består av ett flertal kompetenta och engagerade tekniker inom olika områden som dagligen arbetar med att utveckla driftslösningar samt handleda våra kunder i valet mellan fysiska, hybrid- eller rena molnlösningar.

Du kommer att arbeta både proaktivt och reaktivt med uppbyggnad och drift av våra plattformar som omfattar all drift i verksamheten. Du kommer arbeta väldigt nära avdelningens övriga medarbetare och utvecklas i takt med våra befintliga och kommande plattformar.

För rätt kandidat är detta en enastående chans att ta plats i ett framtidsföretag som växer på alla marknader och är välkänt för sin tekniska kompetens. Vi sitter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Så val av arbetsplats är upp till dig!

Kunskapskrav

 • Högskole/KY-utbildning inom området eller motsvarande erfarenhet.
 • Bred erfarenhet av felsökning och arbete i större Windows Server-miljöer med till exempel OS-drift, AD, DHCP, DFS och DNS.
 • Har använt manageringsverktyg såsom GPO:er, MDT eller MECM.
 • Erfarenhet av migrering mellan olika miljöer.
 • Erfarenhet av OS-Deployment (MECM).
 • Erfarenhet av Windows PowerShell.
 • Grundläggande nätkunskaper.
 • God dokumentationsvana.

Meriterande

 • God kunskap i MSSQL.
 • Erfarenhet av IIS och ADFS.
 • Erfarenhet av Microsoft Exchange.
 • Erfarenhet av certifikathantering.
 • Erfarenhet i Python.

Ansökan

Skicka din ansökan bestående av ett kort personligt brev samt ditt CV med e-post till jobb@bahnhof.net senast den 1 februari och ange ”Drifttekniker Windows” + staden du söker i ämnesraden. Har du frågor är du välkommen att mejla till jobb@bahnhof.net. Vi kommer att utvärdera sökande löpande, så skynda dig in med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från bemannings- och/eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Ladda upp CV

Alla våra lediga tjänster

Dyktig B2B-selger i Oslo

Nå gjennomfører vi en langsiktig satsing i Norge. Derfor søker vi etter en dyktig selger som vil være med å bygge opp vår norske kundebase fra start. Send et kort personlig brev og din CV på e-post til jobb@bahnhof.net senest 9. februar!

Läs mer

Driven leveranskoordinator – Stockholm, Umeå

Är du utåtriktad, strukturerad och vill lära dig mer om teknik? Vill du ta plats i ett framtidsföretag och stå upp för friheten på nätet? Bli del av vårt leveransteam! Bahnhof expanderar kraftigt och nu söker vi en skicklig leveranskoordinator som vill följa med på resan. Ansök senast 24 februari!

Läs mer

Vass företagssäljare – Borlänge

Just nu expanderar vi kraftigt på flera områden, och därför söker vi en skicklig företagssäljare i Borlänge som vill följa med oss på vår resa. Ansök senast 3 februari 2023!

Läs mer