Jobba hos oss

Vi söker dig som

– tror på kommunikationsfrihet
– går snabbt från ord till handling
– tycker att integritet på internet är viktigt

Rebellisk nätchef sökes till framtidens nätbyggen

Vill du utmana gamla nätsanningar och förändra världen på kuppen? Är du den samlande ledaren som lockar fram det bästa i andra? Nu söker vi den orädda nytänkaren som vill fortsätta bygga världens bästa nät ihop med oss!

Om oss
Bahnhof är Sveriges ledande internet- och cloudoperatör. Vårt stamnät sträcker sig över hela Norden och våra tjänster når fler än en halv miljon företags- och privatkunder världen över. Vi äger all vår infrastruktur själva och kan därför utveckla unika tjänster i teknisk framkant.

Allt vi gör präglas av övertygelsen om att det digitala privatlivet ska vara säkert och fritt från insyn. Vi står rakryggade när andra viker sig, både i samhällsdebatten och i våra tekniska lösningar. Allt för våra kunders internetfrihet.

Om tjänsten
Som nätchef underhåller du inte bara dagens nät – du bygger morgondagens! Du kommer bli en naturlig del i bolagets affärsutveckling, och möjliggöra nya tjänster och funktioner med hjälp av ditt team och övriga avdelningar.

Dagligdags driver och övervakar du våra stödsystem. Du har också ansvaret för att dokumentationen av tjänsteportföljen är komplett, särskilt med avseende på mer kvalificerade tjänster.

Om dig
Du är en ledare snarare än en chef. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda team, och visar vägen genom ditt personliga engagemang. Du gillar att dela med dig av kunskap, processer och arbetsmetoder. Du tar egna initiativ och är inte rädd att testa nya angreppssätt och metoder.

Eftersom Bahnhofs våglängdsnät är en levande organism har du ett visionärt förhållande till framtidens nätverksteknik. Du ifrågasätter gamla sanningar om hur nät ”ska” konstrueras.

Förmodligen har du en högskoleexamen från ett tekniskt lärosäte, men huvudsaken är att du har god kunskap om stamnätsuppbyggnad med centraliserad nätstyrning. Du har flera års erfarenhet av routing på stamnätsnivå och vana av att bygga stora våglängdsnät. Dessutom har du god förståelse av olika programmeringsspråk.

Du är självgående och har bred teknisk kunskap om våglängdsnät med flera års erfarenhet på området. Självklart delar du också våra värderingar kring internetfrihet.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Placering
Du kommer huvudsakligen arbeta på Bahnhofs huvudkontor i Stockholm. Arbetsresor förekommer.

Vi strävar efter en diversifierad arbetsmiljö och ser gärna ansökningar från alla kön och bakgrunder. Vi prioriterar datasäkerhet, och alla medarbetare på nyckelpositioner genomgår en säkerhetskontroll.

Ansökan
Mejla ett personligt brev och ditt CV till jobb@bahnhof.net senast den 26 maj, och ange “Nätchef” i ämnesraden. Frågor hänvisas till Charlotte Tamm, HR-chef: charlotte.tamm@bahnhof.net

Ansök nu

Ladda upp CV

Alla våra lediga tjänster

Dyktig B2B-selger i Oslo

Nå gjennomfører vi en langsiktig satsing i Norge. Derfor søker vi etter en dyktig selger som vil være med å bygge opp vår norske kundebase fra start. Send et kort personlig brev og din CV på e-post til jobb@bahnhof.net senest 9. juni!

Läs mer

Account manager B2B – Stockholm

Just nu expanderar vi kraftigt på flera områden, och därför söker vi en skicklig account manager i Stockholm som vill följa med oss på vår resa. Ansök senast 2 juni!

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q3 2021

Det tredje kvartalet 2021 i sammanfattning Omsättning: 407,0 Mkr (367,2 Mkr)Resultat före avskrivningar (EBITDA): 62,3 Mkr (55,6 Mkr)Rörelseresultat (EBIT): 48,2 Mkr (42,2 Mkr)Resultat efter skatt: 38,7 Mkr (33,6 Mkr)Resultatet efter skatt per aktie: 0,36 SEK (0,31 SEK)Nettomarginal: 11,8%  (11,5%) Läs fullständig rapport som PDF.

Läs mer