Jobba hos oss

Vi söker dig som

– tror på kommunikationsfrihet
– går snabbt från ord till handling
– tycker att integritet på internet är viktigt

Installationstekniker i Stockholm

Bahnhofs installationsavdelning är nu på jakt efter ännu en installationstekniker i Stockholm. Det är ett kul och utmanade jobb som kräver en driven och flexibel person!

Du kommer huvudsakligen arbeta med att installera fysiska anslutningar till företag, bostadsrättsföreningar och i vårt eget våglängdsnät NL17. Utöver det kommer det dyka upp utmaningar i form av felsökning på olika nivåer där du utmanas i att tänka utanför lådan. Installationsavdelningen arbetar främst i Layer 1 och i viss mån Layer 2 i vårt nät och datahallar med olika arbetsverktyg som effektmätare, felsökningslaser och tonsändare/mottagare. Majoriteten av ditt dagliga arbete kommer vara i Stockholm med omnejd, men det kommer dyka upp enstaka uppdrag också utanför Stockholm. Även om installationsteamet ofta arbetar isär och åker ut i fält på varsitt håll finns det i grund och botten en nära sammanhållning och en prestigelös attityd som innebär alla hjälper varandra när det behövs.

DINA KUNSKAPER OCH EGENSKAPER

Vi ser gärna att du har utbildning eller arbetslivserfarenhet som gör att du har en grundläggande förståelse för installationsteknik eller i alla fall telekommunikation.

Vi ser framför oss någon som gärna kör bil och träffar kunder, som inte tvekar att kavla upp ärmarna när det behövs och dessutom kan hålla ordning och reda. Du bör vara snabblärd och självgående, och flexibel gällande arbetstider och arbetsplatser – att köra ett kvälls-/nattjobb då och då ska inte vara något som ställer till det för dig!

Bahnhof har en lång tradition av att anställa person framför formell kompetens även om vi självfallet lägger vikt vid båda. Verkar du passa som hand i handske i teamet så kan det absolut väga högre än att du kan allting från dag ett, så tveka inte att ansöka och berätta varför just du är intresserad av den här tjänsten!

KUNSKAPSKRAV

 • B-körkort
 • OTDR & effektmätning
 • Fältarbete inom telekommunikation
 • Behärska svenska i tal och skrift
 • Teknikintresse
 • Terminering av fiber
 • God kunskap om WDM-teknik (CWDM/DWDM)

MERITERANDE KUNSKAPER

 • Mycket god lokalkännedom i Stockholm med omnejd
 • Terminering av koppar
 • ECS utbildning
 • WiFi / EKAHAU

Omfattning: Heltidstjänst 100%, provanställning 6 månader.

Placering: Tjänsten utgår ifrån Sveriges häftigaste datacenter: Pionen på Renstiernas gata 37, Stockholm.

Ersättning: Fast månadslön. Ange löneanspråk i ansökan!

Ansökan: Skicka din ansökan + CV till jobb@bahnhof.se.
Rubrik på ansökan: Installation Stockholm

Sista dag att ansöka: 2023-12-21

Vi genomför intervjuer löpande och det är därför möjligt att tjänsten tillsätts före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in just din ansökan!

Tack, men nej tack. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt från rekryteringsbolag.

Ansök nu

Ladda upp CV

Alla våra lediga tjänster

Junior grafisk designer – Stockholm

Bahnhof är Sveriges ledande internet- och cloud-leverantör som tillhandahåller bredband och säkra molntjänster för både företag och privatpersoner. Just nu expanderar vi kraftigt på flera områden, och söker därför en junior grafisk designer till vår kommunikationsavdelning. Sök senast 20/12!

Läs mer