Jobba hos oss
Vi söker dig som
- tror på kommunikationsfrihet
- går snabbt från ord till handling
- tycker att integritet på internet är viktigt
LEDIG TJÄNST: NOC-tekniker till Bahnhof i Borlänge eller Umeå
Publicerad 2020-09-04 13:44
LEDIG TJÄNST: NOC-tekniker till Bahnhof i Borlänge eller Umeå


Bahnhof utvecklar just nu enheten som arbetar med att bevaka vår infrastruktur, och söker kompetenta tekniker som kan stärka upp denna viktiga avdelning.

Om tjänsten och avdelningen

Som NOC-tekniker blir du en del av Bahnhofs Network Operations Center. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som NOC-tekniker kommer vara att bevaka och hantera larm i vårt övervakningssystem, där du ansvarar för att upptäcka avvikande händelser och utföra initial felsökning vid incidenter och avbrott. Du kommer också hantera inkommande ärenden från våra företagskunder där din uppgift är att lösa problem och vid behov eskalera incidenter vidare till våra övriga teknikavdelningar inom Bahnhof. Det kan handla om allt ifrån att hjälpa en kund med dedikerat bredband vars fiber har grävts av, till att migrera de mest komplicerade DDOS-attackerna som finns på marknaden. Då NOC-avdelningen oftast är bemannad dygnet runt kräver rollen att du har möjlighet att arbeta pass som är förlagda olika tider på dygnet, men gruppen kommer arbeta utefter ett rullande schema där även dagspass ingår. 

Dina kunskaper och egenskaper

Vi söker dig med ett brinnande teknikintresse som går igång på att analysera problem och hitta effektiva lösningar. Vi ser gärna att du är en engagerad medarbetare som tycker om att lära dig nya saker och dela med dig av kunskaper till andra, med förmåga att tänka kreativt och arbeta strukturerat i skarpa lägen. Vi värderar kundnöjdhet högt och vill därför att du som söker dessutom är serviceminded med förmåga att ta fram lösningar med kunden i fokus.

Dina kompetenser: 

  • Utbildning inom data/IT med inriktning mot IT/nätverk/kommunikation/säkerhet eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper inom felsökning/drift av nätverk
  • Kunskaper inom OSI-modellen och kan utföra felsökning utifrån detta
  • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift, på svenska och engelska
  • Tidigare erfarenhet av att jobba mot kund, exempelvis i support/kundtjänst/servicedesk
  • CISCO-certifikat eller motsvarande är meriterande

Placering

Du kommer vara placerad på Bahnhofs kontor i Borlänge eller Umeå - det beror på var du befinner dig.

Omfattning

Heltid, 6 månaders provanställning. Vår NOC är bemannad dygnet runt, 365 dagar om året och arbetar därför i skift enligt överenskommet schema.

Ansökan

Mejla ditt personliga brev + CV till jobb@bahnhof.net senast den 30 september 2020 och döp mejlet till "NOC-tekniker”. Vi kommer intervjua och utvärdera sökanden löpande, så vänta inte för länge med att skicka in din ansökan! Det kan nämligen hända att tjänsten tillsätts innan sista ansökningsdatum.

Ansök nu