010-510 00 00
Nyheter
Bahnhof expanderar i Hudiksvall
Publicerad 2009-06-10 22:00
Bahnhof fortsätter sin offensiva stadsnätssatsning. Nu tar Bahnhof över drygt 250 företagskunder i Hudiksvall. Affären beräknas vara värd flera miljoner kronor per år.

Bahnhof tar över 400 privatkunder och 250 företagskunder från det kommunägda stadsnätsbolaget Fiberstaden i en affär mellan kommunen, Bahnhof och Zitius som nyligen tagit över som kommunikationsoperatör i nätet.

Bahnhof stärker därmed sin position som leverantör av stadsnätstjänster i kommunen.

– Vi tar helt enkelt över Fiberstadens kunder. Det gör att de kan satsa större resurser på nätutbyggnaden, vilket i sin tur gagnar företag och boende i Hudiksvallsområdet. Vi har varit verksamma i stadsnätet sedan långt tillbaka, och det här stärker vår närvaro i hela regionen, säger Klas Westholm, stadsnätschef på Bahnhof.

För Bahnhof är affären ett exempel på bolagets expansionspolitik.

– År 2008 och det vi sett hittills av 2009 är de bästa åren någonsin för Bahnhof. Vi växer snabbare än någonsin och presenterar rekordresultat efter rekordresultat i våra delårsrapporter.

Det starka ekonomiska läget i bolaget öppnar möjligheterna för nya offensiva satsningar.

– Resultaten i kombination med det i övrigt svala ekonomiska klimatet i omvärlden gör det förstås högintressant för oss att satsa offensivt på utbyggnader och förvärv av det här slaget, säger Jon Karlung, vd på Bahnhof.

Affären beräknas vara värd flera miljoner kronor årligen.

Överlämningen av kunderna från Fiberstaden till Bahnhof sker den 1 juli i år.
 

 

Fler nyheter från 2020