010-510 00 00
Nyheter
65 000 ville prova tjänst för övervakning
Publicerad 2014-04-02 16:32

Vid midnatt den 1 april 2014 lanserades aprilskämtet P.st från Bahnhof, där besökaren kunde ”kolla upp allt om alla”. Övervakningen gällde bland annat webbhistorik, privat e-post och patientjournal. Intresset var stort: P.st fick hela 65 000 unika besökare.

– Men egentligen är det ju inget aprilskämt, kommenterar Bahnhofs vd Jon Karlung. Myndigheterna spanar på medborgarnas privatliv samtidigt som kommersiella intressen försöker stjäla företagshemligheter. Vi ville göra massövervakningen konkret och tydlig.
 
Tjänsterna på P.st motsvarar alltså vad bland andra NSA och FRA kan vara ute efter. 
 
– En besökare på sidan skrev att han ”låg i sängen och skrek rakt ut när webbhistoriken började rulla”. Den känslan tycker jag att man ska hålla kvar nästa gång argumentet om "rent mjöl i påsen" kommer upp. Det är en mänsklig rättighet att få ha sekretess kring sin privata sfär, avslutar Jon Karlung.

 
Länk till sidan: http://p.st
Fler nyheter från 2020