Nyheter
Bahnhof har snabbast internet – enligt Bredbandskollen
Publicerad 2014-04-09 16:38

Stiftelsen för internetinfrastruktur har analyserat nästan 100 miljoner mätningar på Bredbandskollen. Resultatet är mycket glädjande – åtminstone för operatören Bahnhofs kunder.

Bahnhof har snabbast nedladdning i öppna stadsnät via fiber, är snabbast på ADSL-tjänster i kopparnätet, och ligger i toppskiktet även för rena fiberanslutningar.

"Medelhastigheten för fiber via TeliaSonera, Alltele, Bredband2 och Com Hem har legat under genomsnittet under årens lopp", står att läsa i rapporten.

 
Kan du som privatperson få bredband från Bahnhof? Sök på din adress här.
 
Bredbandskollen är ett kostnadsfritt verktyg som hjälper konsumenterna att testa sitt bredband. Tjänsten tillhandahålls av den oberoende .SE-stiftelsen, Stiftelsen för internetinfrastruktur. I rapporten ”Surfhastighet i Sverige 2008–2013”, som kom ut den 8 april 2014, redovisas resultatet från de senaste sex åren.
Rapporten slår fast vad hastigheterna blir när kunderna faktiskt testar – inte vad operatörerna lovar.
Facit visar att Bahnhof är överlägset snabbast på nedladdning i öppna stadsnät via fiber. Bahnhof är även snabbast på ADSL-anslutningar i kopparnätet.
På sidan 33 i Bredbandskollens rapport står svart på vitt: "Medelhastigheten för fiber via TeliaSonera, Alltele, Bredband2 och Com Hem har legat under genomsnittet under årens lopp".
För Bahnhof är rapporten glädjande, men samtidigt pågår just nu ett intensivt arbete med uppgraderingar av det så kallade stamnätet:
– Bahnhofs hastigheter blir ännu bättre de kommande åren, säger Rickard Östman, nätchef.
Stiftelsens rapport finns här
 
Fler nyheter från 2020