010-510 00 00
Nyheter
Webhallen väljer Bahnhof som internetleverantör
Publicerad 2014-04-25 14:37

Webhallen väljer Bahnhof som internetleverantör för samtliga sina butiker i Sverige. Det rör sig om totalt 26 anslutningar på 13 orter, inklusive extra förbindelse för redundans. Avtalet är värt 2,2 miljoner och sträcker sig över 3 år.

Webhallen kommenterar:

Vi är inne i en expansiv fas och när vi skrivit kontrakt på en ny butiksyta vill vi givetvis öppna så fort som möjligt. Då behövs ett snabbt och stabilt bredband eftersom vi kör både kassasystem, lagerstatus och produktspecifikationer via nätet. Det är med andra ord helt kritiskt att anslutningen fungerar.

Vi kom i kontakt med Bahnhof när vi skulle öppna butik i Västerås. Bahnhof kunde fixa fram snabba prisuppgifter och gav besked om tidsåtgång. Från konkurrenterna fick vi höra att en ”expressleverans” skulle ta fyra veckor. Med Bahnhof var linan uppe på 9 arbetsdagar – imponerande snabbt.

I samma veva bestämde vi oss för att byta till Bahnhof som internetleverantör i samtliga Webhallens butiker. Varje butik får 100 Mbit/s primärlina plus backup. Med den omfattningen på affären kunde vi göra en bra deal.

Vi har hela tiden fått bra svar på våra frågor, så det märks att Bahnhofs tekniker vet vad de pratar om. Enda problemet hittills var ett krångel med anslutningen till ett stadsnät, men då visade det sig att felet låg hos just stadsnätet. Det bästa är om man kan köra fiber från Bahnhof hela vägen fram utan mellanhänder. 

 www.webhallen.com

Fler nyheter från 2020