010-510 00 00
Nyheter
Bahnhof erbjuder säker MEX-telefoni
Publicerad 2014-05-26 14:59

 Samtal via mobiler kan snart kopplas via samma Bahnhof-växel som tidigare endast varit tillgänglig för fasta nummer.

– Äntligen blir mobilen en fullvärdig anknytning i växeln, säger Martin Larsson, chef för Bahnhofs telefonienhet.

– Nu kan vi erbjuda en ännu bättre telefoni för kunder som värnar om dataskydd, säger vd Jon Karlung.

MEX-systemet tas i drift efter sommaren, men är möjligt att förhandsbeställa redan nu.

 
I kölvattnet av Edward Snowdens NSA-avslöjande har allt fler företag blivit medvetna om risken för olika slags läckor och industrispionage. Bahnhof, som specialiserat sig på frågan, kan snart utöka produktportföljen med en MEX-telefonitjänst.

Bahnhof har sedan länge levererat växeltjänster, SIP-trunkar och ISDN-ersättare till företagskunder. Med MEX blir telefoniutbudet ännu mer komplett.

– Vi har naturligtvis sett till att välja en telefonipartner som i likhet med oss själva förstår betydelsen av dataskydd, kommenterar Jon Karlung, vd på Bahnhof och tillägger:

– När en operatör hanterar känslig data måste våra kunderna känna att de är i säkra händer. Vi på Bahnhof har fokuserat på säkerhet och sekretess ända sedan starten 1994. I början framstod vi som rebeller, men idag är det exakt vad alla frågar efter.

Med MEX kan användaren helt enkelt använda sin mobiltelefon, men med tillägget att de vanliga växelfunktionerna blir åtkomliga, exempelvis att lägga in hänvisningar vid möten, lunch, semester och liknande. Gränsen mellan fast och mobilt upplöses när mobilen blir ett fullvärdigt, ”vanligt” företagsnummer. 

En annan finess är att användaren kan visa sitt fasta nummer även vid samtal från mobilen, eller vilket annat nummer som helst, exempelvis växelnumret.

– Det är ett bra sätt att slippa lämna ut sitt mobilnummer utan att behöva använda dolt nummer, som ofta gör folk misstänksamma, säger Martin Larsson.

MEX-systemet tas i drift efter sommaren, men redan nu är det möjligt att boka in sig hos Bahnhof.

 

 

 

Fler nyheter från 2020