010-510 00 00
Nyheter
Dustin och Bahnhof samarbetar för att få fler företag till molnet
Publicerad 2014-06-13 07:55

Bahnhof och Dustin inleder ett samarbete för att erbjuda företag ett hybridmoln som kombinerar lokal drift med molndrift. Det ökar företagens flexibilitet och skalbarhet, eftersom de kan välja vad som ska ligga i molnet och vad som ska vara lokalt. Lösningen bygger på Dustins tjänster, Bahnhofs driftmiljö och fiber samt programvara från VMware.

 
Lösningen består av virtuella servrar, lagring och backup. Kunderna kan kombinera lokal drift med molndrift och hantera allt från samma gränssnitt. Det innebär att exempelvis tillfälliga belastningstoppar och testservrar kan förläggas i molnet i stället för att investera i infrastruktur. Det som är affärskritiskt kan ligga kvar i den lokala miljön och en eventuell flytt till molnet kan ske stegvis.
 
– Nästan hälften av svenska företag finns inte i molnet idag enligt våra undersökningar och av dem anser en tredjedel att de har för lite kunskap och lika många anger oro för säkerheten som skäl. Hybridmolnet är en enkel och effektiv lösning som gör att steget blir mindre för små och medelstora företag, säger Marcus Lindqvist, Sverigechef på Dustin.
 
– Det här samarbetet gynnar kunderna. Vår infrastruktur uppfyller kravet Based in Sweden och vi är specialister på sekretess. Vi motarbetar aktivt läckor, industrispionage och annat som kunderna vill slippa, samtidigt som vi självklart erbjuder en stabil miljö, säger Jon Karlung, vd för Bahnhof.
 
Presskontakt:
Jon Karlung, vd Bahnhof
Tel: 076-111 01 60
 
Eva Ernfors, informationschef Dustin
Tel: 070-258 62 94
 
Fler nyheter från 2020