Nyheter
”Radiotjänst, vad var det vi sa?”
Publicerad 2014-06-13 10:38

Det blir ingen tv-avgift för de som endast tittar på tv via en dator, slog Högsta förvaltningsdomstolen fast i dag. Internetoperatören Bahnhof har länge drivit exakt denna linje och bland annat erbjudit sina kunder tjänsten ”TV-stopper”.

– Vad var det vi sa? utbrister vd Jon Karlung när han får höra om domen.
 
Kampen mellan Radiotjänst och Bahnhof började när datorer blev avgiftspliktiga. Bahnhof erbjöd då ”TV-stopper”, ett intyg på att SVT Play var spärrat för kunderna.
 
Radiotjänst godtog inte intyget utan publicerade en motattack på sin hemsida. (Uppdatering, se nedan för korrekt länk.)
 
Den 1 april förra året lanserade Bahnhof en egen, avgiftspliktig tv-kanal för att ytterligare väcka opinion. Alla svenskar som ägde ett kylskåp, en termometer eller en surfplatta påstods omfattas av avgiften.
 
– Med satiren ville vi få opinionen med oss, och efter dagens dom känns det som om vi vunnit. Vi har inget emot public service i sig, utan det är finansieringsmodellen som är rutten, understryker Jon Karlung.
 
Han konstaterar också att Bahnhofs tjänst ”TV-stopper” nu kan avvecklas permanent.
 
Presskontakt: Jon Karlung, vd, 076-111 01 60

Uppdatering: Under förmiddagen tog Radiotjänst bort sitt inlägg om Bahnhof från sin hemsida. Sidan finns kvar på http://web.archive.org/web/20131113154904/http://www.radiotjanst.se/sv/Avgiften/Lagar-och-regler/Bahnhof-och-TV-stopper. 
Fler nyheter från 2021