010-510 00 00
Nyheter
Swedish Match och Adssets väljer Bahnhofs klimatsmarta IT-tjänster
Publicerad 2014-11-28 10:45
Swedish Match har valt Bahnhof som leverantör av tjänster för hosting/co-location i serverhallen Thule i centrala Stockholm. Avtalet sträcker sig över 3 år. Avtalsvärdet stannar mellan parterna.
 
Adssets har valt Bahnhof som leverantör av en managerad premiumplattform för digital annonsdistribution. I tjänsten ingår datakommunikation med extremt låg latens via multipla 10Gbps-anslutningar mot internet och mellan ett kluster av högpresterande servrar utspridda i Sverige, med tyngdpunkt på Bahnhofs serverhallar "Pionen" i Stockholm och "Sparven" i Malmö. Dessa klimatsmarta datacenter ansluts till fjärrvärmenätet, så att överskottsvärmen från servrarna värmer upp bostäder. Avtalet sträcker sig över 3 år och är värt ca. 2,7 miljoner.
  
– Vi utvidgar just nu våra datacenter och ansluter till fjärrvärmenätet för att skapa världens mest klimatsmarta serverhallar och värma upp bostäder, säger Jon Karlung, vd, Bahnhof.
Fler nyheter från 2020