010-510 00 00
Nyheter
Ledig tjänst: Säljare specialiserad på datacenter
Publicerad 2016-01-21 14:30
Ledig tjänst: Säljare specialiserad på datacenter

Är du en driven säljare med stort kundfokus? Har du en gedigen kompetens  om server- och molntjänster i datacenter? Vill du arbeta på ett profilstarkt och tekniskt innovativt bolag?

Nu söker vi dig som vill driva Bahnhofs storkundsaffär i våra datacenter.
 
Gemensamt för Bahnhofs anläggningar är att Bahnhof har ett helhetsperspektiv. Vi driver inte bara ett stort antal datacenter med ett brett spektrum av tjänster, utan vi är samtidigt en stor nät- och teleoperatör, med över 200 000 företag och hushåll anslutna.
 
Du kommer även att arbeta med att marknadsföra och sälja tjänster på internationell nivå genom vårt dotterbolag Elementica. Vi avser att uppföra ett nytt stort datacenter i Stockholm.
 
Bahnhof har ett unikt miljöperspektiv genom att vi ansluter oss till den nya modellen för värmeåtervinning av IT-tjänster, som kallas för "Triple Green".
 
Rollbeskrivning:
Du medverkar till att bolaget ökar sin försäljning inom främst området datacenter. Målgruppen är främst stora kunder och multinationella bolag. Du kan jobba självständigt under stor frihet, men är samtidigt en lagspelare.
 
Det är ett krav att du har akademisk eller annan högre utbildning i botten. Det kan vara både teknisk utbildning eller ekonomisk på högskolenivå. Det viktiga är att du har akademisk tyngd i det du presterar.
 
Det handlar om att pedagogiskt kunna driva tekniskt komplexa frågor ur ett affärsperspektiv. Du måste vara van att tillgodogöra dig stora mängder information, och sedan kunna sovra och prioritera i materialet som presenteras för partner och kunder.
 
Du är en säker stilist och du kan utforma säljande texter i offerter och affärskorrespondens (både på svenska och engelska). Du kan förena ett kreativt sinnelag med stor analytisk förmåga.
 
Du är i botten en jordnära person och kan hugga i där det behövs, uppgifterna kan variera mellan högt och lågt. I arbetet ingår alla sedvanliga försäljningsuppgifter som kundbearbetning, offertarbete, mötesbokning, avtalsskrivning - du jobbar nära bolagets teknik- och marknadsavdelning.
 
Bahnhof är ett bolag som låter dig utvecklas med jobbet. För rätt person finns stor potential att få allt mer intressanta roller i koncernen. Sannolikt kanske du idag jobbar (eller har jobbat) hos någon av våra konkurrenter.
 
Ett krav för att söka arbete hos Bahnhof är att du delar vår värdegrund som bygger på ett mycket stort samhällsengagemang i nätrelaterade frågor. Det handlar här om att kunna bygga tjänster som är helt avlyssningsskyddade från staten och andra intressen, där det viktigaste är att stå upp för yttrandefrihet på nätet, kommunikationsfrihet och rätten till ett privatliv.
 
Viktiga egenskaper:
 
• Du brinner för teknik och har goda kunskaper om IT
• Du är kreativ och du kan ta fram nya lösningar
• Du har minst 3 års erfarenhet av teknisk försäljning
• Du är en god stilist och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
• Du har en akademisk utbildning eller annan högre utbildning i botten
• Du har god kunskap om serverhallar och/eller virtuella miljöer
  
Eftersom vi har en övervikt av manliga anställda vill vi även speciellt uppmuntra kvinnliga sökande.
 
ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Provanställning under högst sex månader. Under provanställningen ger vi en garantiprovision som en del i lönen. Ange löneanspråk i din ansökan.
 
Tillsättning: Rekrytering sker löpande och tillträde sker så snart det är möjligt.
 
Ansökan: Mejla ditt CV (skrivet på svenska), ett personligt brev, samt ett foto på dig själv till jobb@bahnhof.net.
Märk din ansökan med ”Specialist Säljare DC” i ämnesraden.
Fler nyheter från 2020