Nyheter
Sökes: Affärsansvarig Chef Elementica Datacenter
Publicerad 2016-02-03 13:29
Sökes: Affärsansvarig Chef Elementica Datacenter

Är du en ingenjör med med affärsinriktning, eller en ekonom med teknik-, marknads- och säljerfarenhet?

Vi söker en affärsansvarig för ett av världens mest spännande teknikprojekt just nu. Det handlar om att realisera ett storskaligt datacenter: Elementica.

I Stockholm arbetar vi på att förverkliga ett av Europas största datacenter som i sin helhet bygger på den nya "Triple Green" tekniken. Den innebär att vi tar tilvara 100 procent av överskottsenergin från datahallar, och säljer värmen till fjärrvärmenät.

Målgruppen är internationella datajättar, offentliga aktörer och svenska storföretag. I Elementica kan vi erbjuda ett elpris till kunder som väsentligt understiger samtliga andra alternativ på marknaden. Det ger stora skalfördelar, och ett ekonomiskt incitament att välja Stockholm.

Elementica Data Center Construction AB är ett dotterbolag till Bahnhof AB som är en svensk telekom- och internetoperatör. Bahnhof driver ett antal datacenter i Sverige; Elementica är en fristående del av koncernen. Samtidigt kommer du att ha stöd av Bahnhofs teknik- och försäljningsavdelning.

Du hittar mer information om Elementica på bolagets hemsida www.elementica.se

Rollbeskrivning:

Du är driven, starkt kreativ och har vana vid att självständigt driva affärsmässiga projekt, marknadsföring och försäljning i större format. Du har vana vid att upprätta budgetar och kunna styra mot tydliga mål.
Du ansvarar för att driva Elementica så att projektet kan förverkligas. Du arbetar självständigt, men har Bahnhofs ledning som bollplank, och har förstås tillgång till hela koncernens stöd i arbetet.
Du arbetar i projektform mot tydliga mål och du har ansvar för att upprätta budget och marknadsföringsplan. Jobbet ger stor frihet men förutsätter att du är en jordnära person, som också kan hugga i där det behövs.
Det är ett krav att du har akademisk eller annan högre utbildning i botten. Det kan vara både teknisk utbildning eller ekonomisk på högskolenivå.
Du är en mycket säker stilist och du kan utforma säljande texter i offerter och affärskorrespondens (både på svenska och engelska). Du kan förena ett kreativt sinnelag med stor analytisk förmåga.
Bahnhof är en koncern som låter dig utvecklas med jobbet. För rätt person finns stor potential att få allt mer intressanta roller i koncernen.
Eftersom vi har en övervikt av manliga anställda vill vi även speciellt uppmuntra kvinnliga sökande!
 
ANSTÄLLNINGSVILLKOR
 
Projektanställning under 12 månader. Lönen består av en grundlön och en möjlig uppsida genom teckningsoptioner i bolaget, samt en provisionsbaserad ersättning vid vissa uppfyllda mål. En förlängning av projektanställningen är avhängig resultatet. Men för rätt person finns goda anställningsmöjligheter inom Bahnhof koncernen.
 
Arbetsplatsen är belägen i Stockholm City, för närvarande Bahnhofs huvudkontor. Tjänsteresor förekommer.
 
Tillsättning: omgående.
 
Ansökan: Mejla ditt CV (skrivet på svenska), ett personligt brev, samt ett foto på dig själv till Jon Karlung, vd, Bahnhof på adress jon.karlung@bahnhof.net 
Märk din ansökan med "Chef Elementica" i ämnesraden.

 

Fler nyheter från 2020