Nyheter
Bahnhof inför könsindelat internet
Publicerad 2016-04-01 06:00
Bahnhof inför könsindelat internet

Internetoperatören Bahnhof har tröttnat på dålig stämning på nätet. Nu införs obligatorisk könsindelning för allt material online. Och fler filter är på väg.

– Vi trigger-säkrar nu internet för ökad trygghet online. Funktionen aktiveras med hjälp av personnumret. Den som inte anger personnummer eller inte har ett godkänt personnummer kommer att stängas ute helt från nätet då vi inte kan garantera att filtret fungerar som det är tänkt, säger Jon Karlung, vd på internetoperatören Bahnhof.

Endast under vissa klockslag kommer nätet att vara öppet för alla. Då är också alla med hen-identitet välkomna. Modellen är inspirerad av könsuppdelade simbassänger på badhus.

– Äntligen har vi hittat ett sätt att komma till rätta med otrygghet och problem. Våra tekniker har jobbat hårt och vi aktiverar könsindelat internet vilken minut som helst. De kommande dagarna införs filtrering baserad på ännu fler faktorer, till exempel religiös åskådning eller synen på nationalstaten, säger Jon Karlung, vd, Bahnhof.

Baserat på varje användares historik och hårddisk går det lätt att se hur internet behöver anpassas för just den personen. Det kan exempelvis handla om synen på sexistiska kommentarer, rondellhundar, justeringar av texten i Nationalsången och annat som väcker anstöt och behöver censureras bort. Resultatet blir ett helt trigger-säkrat internet.

–  Vi kallar skämtsamt funktionen för ”Svinnternet”, eftersom det blir precis som internet fast med en del svinn, säger Jon Karlung.

En av många fördelar blir att kvinnor slipper ta emot kommentarer från män och killar, medan killar endast får kontakta och kommentera andra killar. Filtret gäller även på dejtingsidor för att främja en trevligare ton. Båda sidor får dessutom tillgång till speciellt anpassat erotiskt material som är godkänt av socialutskottet.

– När vi gjort alla finjusteringar kan det mycket väl hända att varje användare på internet bara ser ett enda material: sitt eget. Det vore fantastiskt, avslutar Jon Karlung, vd, Bahnhof.

 

Bli kund hos internetoperatören Bahnhof 

Fler nyheter från 2020