010-510 00 00
Nyheter
LEDIG TJÄNST: Webbdesigner/grafisk designer
Publicerad 2018-03-13 13:17
LEDIG TJÄNST: Webbdesigner/grafisk designer


Välkommen till Bahnhof! Hos oss är det högt tempo och en rolig vardag som gäller – samtidigt som vi levererar Sveriges bästa internettjänster till våra kunder.

Om tjänsten och avdelningen

Som webbdesigner/grafisk designer på Bahnhof kommer du främst fokusera på våra digitala plattformar som är våra främsta sälj- och kommunikationskanaler. Bahnhof arbetar med icke-traditionell marknadsföring, något som ställer höga krav på våra egna kanaler.

Kommunikationsavdelningen på Bahnhof är snabbfotade och flexibla för att kunna agera efter marknadens ständiga förändringar. Gruppen arbetar som en nyhetsredaktion och har dagligen en hög produktionstakt. Ingen dag är den andra lik! Ena dagen kastar man sig rakt in i en filminspelning för att nästa dag arbeta med en årsredovisning.

Du kommer bli en del av ett litet men starkt kommunikationsteam som arbetar nära andra avdelningar inom främst teknik och försäljning, den här tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm.

Dina kunskaper och egenskaper

I rollen som webbdesigner/grafisk designer kommer du att arbeta med webbdesign och UX samt andra digitala interaktionsverktyg så som e-handel och självhjälp online. Du kommer att ta egna initiativ i den kreativa processen och driva en designutveckling.

Bahnhof har höga krav på att kombinera design, teknik och försäljning. Därför kommer du arbeta med att optimera och utveckla befintliga plattformar och applikationer eller utveckla helt nya. Du kommer att arbeta från kravställning till slutprodukt med fokus på användarens upplevelse, funktionalitet, konceptutveckling och interaktionsdesign.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du kan pendla mellan att vara rådgivare och utförare, och mellan att samarbeta och arbeta självständigt. Du gillar att hålla dig uppdaterad inom funktionalitet och trender, och du kommer därmed också ansvara för att utveckla nya standarder och riktlinjer.

Vi tror att du har följande bakgrund och kunskap:
- Eftergymnasial utbildning inom relevant område är meriterande
- Några års erfarenhet av olika webbplattformar, UX/design, e-handel och självhjälp online
- God teknisk kunskap och förstår principerna för webbutveckling i bland annat HTML, CSS och PHP
- God arbetsvana i designverktyg såsom Adobe Suite; speciellt InDesign, Photoshop och XD. Eller verktyg så som InVision och Sketch
- God kunskap om vektorbaserad design och ikoner
- God kunskap om trycksaker
- God kunskap om fotografering och bildeditering
- Talar och skriver både svenska och engelska 

Som person är du tekniskt nyfiken, snabb, hjälpsam och trivs med att samarbeta. Du gillar att på ett pedagogiskt sätt förklara tekniska lösningar/problem. Du är analysdriven och bra på att se förbättringsmöjligheter, du tar initiativ och gillar att få feedback på din design för att hela tiden utvecklas. Vi söker dig som långsiktigt vill vara med och utveckla Bahnhof som bolag.

Självklart har du även förmågan att hålla förtroenden och företagshemligheter inom bolaget - Bahnhof är en stark förespråkare av integritet och sekretess.

Placering     

Bahnhofs kontor Thule i Stockholm.

Tjänsten

Heltid, 6 månaders provanställning. Fast lön. Du kommer rapportera till gruppansvarig.

Ansökan

För att söka den här tjänsten behöver du dels känna igen dig i beskrivningen ovan, men också komplettera med följande:

1. Personligt brev
2. CV
3. Löneanspråk
4. Minst 2 arbetsprover som du är stolt över
5. Imdb-länk till en film som du uppskattar, med en kort förklaring till varför du valde den

Mejla till jobb@bahnhof.net senast 15 april 2018. Märk din ansökan med "Grafisk designer" i ämnesraden. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens slut, så skynda dig in med din ansökan!

Har du några frågor om tjänsten? Kontakta Anya Alenberg, kommunikationsansvarig, på anya.alenberg@bahnhof.net eller 076-111 01 03.

Om Bahnhof

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör. Vi producerar bredbandstjänster och molntjänster i datahallar till företag och privatpersoner. Vi drivs av en brinnande tro på teknikens möjligheter. I många frågor är vi djupt engagerade i hur tekniken påverkar samhället på olika sätt. Vi har ett fokus som innebär att vi värnar privatliv och frihet på nätet. Koncernen växer kraftigt och prognosen för 2018 är 1.2 miljarder kronor.

Bahnhof erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling, och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Våra olikheter är vår styrka. 

 

Tack, men nej tack. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt från rekryteringsbolag. 

Fler nyheter från 2020