Nyheter
LEDIG TJÄNST: Uppfinningsrik utvecklare i Sthlm, Gbg, Malmö, Umeå eller Borlänge
Publicerad 2018-06-19 11:32
LEDIG TJÄNST: Uppfinningsrik utvecklare i Sthlm, Gbg, Malmö, Umeå eller Borlänge

 

Om tjänsten

Att vara pionjär innebär att skapa något som tidigare inte har funnits. Bahnhof har utmärkt sig som pionjärer sedan starten 1994, och bidragit till såväl teknisk som ideologisk och designmässig innovation. Utveckling och förnyelse präglar hela vår verksamhet, det är en ständigt pågående process. För att hålla oss i framkant behöver vi förstås banbrytande individer – personer som tänker nytt och kan vända upp-och-ner på föråldrade sanningar. Vi är övertygade om att det finns nya Nikola Tesla, Leonardo Da Vinci och Thomas Edison där ute, och det är just en sådan vi letar efter nu.

5G är på väg att lanseras i Sverige - ett helt nytt medel för telekommunikation som bygger på gammal radioteknik och kommer möjliggöra otroliga hastigheter. Bahnhof vill bli först att utnyttja 5G-spektrats nya möjligheter på kreativa och banbrytande sätt som kommer lägga ribban och sätta agendan för övriga aktörer. Vi vill positionera oss som auktoriteter på området, med ett försprång som placerar oss ensamma på frontlinjen under 5G-spektrats inledande fas. För att kunna ta det här steget behöver vi dig.

Tjänsten kommer innebära att utforska och förstå 5G-spektrats tekniska förutsättningar och de möjligheter och begränsningar vi har att förhålla oss till när det gäller kommunikation via Ghz-band. Utifrån dessa förutsättningar ska du utforma nya Bahnhof-tjänster och produkter, och para ihop dem med lämpliga tekniska prylar. Du kommer arbeta tätt ihop med Bahnhofs VD och våra vassa tekniker och bära huvudansvaret för att utveckla och driftsätta Bahnhofs tjänsteutbud i 5G-spektrat.

Om dig

Eftersom den här tjänsten är helt ny kan våra potentiella kandidater komma från olika bakgrunder. Det är helt nödvändigt att du har tekniska grundkunskaper och en god teknisk förståelse, utöver det är det främst dina personlighetsdrag som avgör om du är rätt för tjänsten.

Som person måste du vara kreativ, uppfinningsrik, vetgirig och tänka utanför boxen som normalläge. Du bör ha passion för ny teknik, en experimenterarådra och en förmåga att hitta lösningar till problem och behov som aldrig tidigare har definierats. Vi vill att du sprutar ur dig idéer på ett oblygt och prestigelöst sätt, och att du även är villig att diskutera, omvärdera och omformulera dina förslag i samarbete med kollegor. Vi har ett öppet klimat där vi hyllar, uppmuntrar, kritiserar och ifrågasätter varandras idéer på ett rakt och ärligt sätt – det är så vi utvecklas!

Rent formellt tror vi att du uppfyller följande kunskapskrav:

> Kunskap om och erfarenhet av coresystem från tillverkare som Huawei, Nokia, Ericsson eller likvärdigt.
> Kunskap om 3GPP-protokoll och –teknik.
> God kunskap om TCP/IP-nätverk och Unix-systemadministration.
> Erfarenhet av produktutveckling inom telekom.
> Kunskap om/erfarenhet av olika WiFi-lösningar, gärna i kombination med radiolänk/radiofrekvenser.
> God behärskning av engelska i både tal och skrift.

Kanske har du dessutom meriterande kunskaper:

> Kunskap om/erfarenhet av frekvenser/frekvensband.
> Entreprenörsanda
> Ekonomisk bakgrund

Men som sagt är vi öppna för en bredd av kandidater. Om du inte uppfyller något eller några av kunskapskriterierna men ändå tror att den här tjänsten kan passa dig – tveka inte att höra av dig.

Placering

Du kommer vara placerad på något av Bahnhofs kontor, antingen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå eller Borlänge - det beror helt på var du befinner dig. 

Omfattning och villkor

Heltidstjänst 100% som inleds med 6 månaders provanställning. Fast månadslön.

Ansökan

Ansök genom att mejla ditt CV + personligt brev med mejlrubrik ”5G-utvecklare” till jobb@bahnhof.net senast den 31 augusti 2018.

Vi vill tillsätta någon så snart det går, och det kan hända att vi anställer någon innan ansökningstiden löper ut, så skynda dig in med din ansökan!

Om Bahnhof

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör. Vi producerar bredbandstjänster och molntjänster i datahallar till företag och privatpersoner. Vi drivs av en brinnande tro på teknikens möjligheter. I många frågor är vi djupt engagerade i hur tekniken påverkar samhället på olika sätt. Vi har ett fokus som innebär att vi värnar privatliv och frihet på nätet. Koncernen växer kraftigt och prognosen för 2018 är 1.2 miljarder kronor.

Bahnhof erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling, och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Våra olikheter är vår styrka. 

 

Tack, men nej tack. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt från rekryteringsbolag. 

Fler nyheter från 2020