010-510 00 00
Nyheter
LEDIG TJÄNST: Utvecklingschef - telefoni/UC i Sthlm, Gbg, Umeå, Malmö eller Borlänge
Publicerad 2018-10-23 03:37
LEDIG TJÄNST: Utvecklingschef - telefoni/UC i Sthlm, Gbg, Umeå, Malmö eller Borlänge


Vill du jobba på ett av Sveriges intressantaste och populäraste företag? Bahnhof erbjuder, utöver internet till privat- och företagsmarknaden, även molntjänster av alla slag och skräddarsydda telefoniplattformar för både privat och professionellt bruk.

Om tjänsten och avdelningen

Bahnhofs kunder ska på ett enkelt sätt kunna kommunicera med varandra och resten av världen via telefon, mobil, chatt, onlinemöten, mejl och ännu fler sätt som ännu inte är uppfunna. För att hålla oss i framkant som internetleverantör måste vi redan nu lista ut och utveckla morgondagens kommunikationslösningar, och vara redo att leverera dem när efterfrågan väcks.

Vilka kommunikationssätt saknas? Hur kan gamla och nya tjänster och metoder mötas och komplettera varandra? Hur kan vi utvinna mer ur befintlig teknik? Hur lyfter vi digital kommunikation till nästa nivå?

Förutom att sköta drift och underhåll av våra befintliga kommunikationslösningar vill vi även arbeta aktivt med frågorna ovan. Därför har Bahnhof precis startat avdelningen Unified Communications, där tanken är att samordna, vårda och utveckla både dagens men framför allt framtidens kommunikationssätt.

Till avdelningen Unified Communications behövs en skarpsynt, innovativ och styrande ledare, och det är där du kommer in. Samtidigt som du tillsammans med din avdelning håller våra befintliga telefonlinjer och växlar flytande ska du bädda för och forma Bahnhofs nya kommunikationserbjudanden och –tjänster, och komma på nya koncept vad gäller både ren utformning och paketering, tekniska detaljer och hårdvara.

Dina kompetenser och egenskaper

Till avdelningen söker vi dig som är affärsorienterad och har relevant erfarenhet och kunskap inom telefoni och UC-området. Vi vill att du ska vara drivande och nyskapande, men att du också ska se synergierna med övriga affärsområden på Bahnhof.

Det är alldeles nödvändigt att du har ett förflutet inom teknik, helst ser vi att du har arbetat inom branschen i minst 5 år och därigenom förstår vilka mått av flexilibilitet och utveckling som krävs för att överleva på en så föränderlig marknad. Kanske har du arbetat i ledande befattning eller som något helt annat, huvudsaken är att du har naturliga ledaregenskaper och ett affärssinne.

Du behöver ha grundläggande förståelse för hur en operatörs kommunikationsinfrastruktur fungerar, men viktigast är dina förmågor och egenskaper som organisatör, ledare och inspiratör, och som social knutpunkt som frodas i dialog med både kunder och medarbetare.

Kunskapskrav
- Goda kunskaper om olika telefoniplattformar
- Gedigen teknikbakgrund inom främst telefoni
- Gedigna erfarenheter av MEX, MVNO och IP-telefoni
- Eftergymnasial utbildning och/eller motsvarande i arbetslivserfarenhet
- Flytande behärskning av både svenska och engelska

Meriterande kunskaper
- Affärssinne och entreprenörsanda
- Ekonomisk och/eller bakgrund inom telefoni/UC
- Tidigare ledarerfarenhet/chefsroll

Tjänstens omfattning

Heltidstjänst som inleds med 6 månaders provanställning. Denna tjänst rapporterar till bolagets tekniska chef.

Placering

Din arbetsort är flexibel och kan antingen bli Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå eller Borlänge – det hela beror på var du befinner dig och vilken stad du helst arbetar i. Bahnhof har minst ett kontor i alla fem städer som kan ta emot dig.

Ansökan

Skicka din ansökan bestående av CV + personligt brev senast den 23 november till jobb@bahnhof.se och döp mejlet till ”Chef UC”. Vi genomför intervjuer löpande och det är därför möjligt att tjänsterna tillsätts innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in just din ansökan!

Frågor

Om du undrar något kring tjänsten eller bolaget i största allmänhet kan du mejla dina frågor till Adam Iveslätt, teknisk chef, på adam.iveslatt@bahnhof.net.

Om Bahnhof

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör. Vi producerar bredbandstjänster och molntjänster i datahallar till företag och privatpersoner. Vi drivs av en brinnande tro på teknikens möjligheter. I många frågor är vi djupt engagerade i hur tekniken påverkar samhället på olika sätt. Vi har ett fokus som innebär att vi värnar privatliv och frihet på nätet. Koncernen växer kraftigt och prognosen för 2018 är 1,2 miljarder kronor.

Bahnhof erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling, och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Våra olikheter är vår styrka.

 

Tack, men nej tack. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt från bemannings- och/eller rekryteringsföretag

Fler nyheter från 2020