010-510 00 00
Nyheter
LEDIG TJÄNST: Nätchef till Bahnhofs operatörsnät
Publicerad 2019-02-06 12:58
LEDIG TJÄNST: Nätchef till Bahnhofs operatörsnät

 

Om tjänsten och nätavdelningen

”Spindeln i nätet” är den som tar ett brett ansvar, som har en samlad syn över system och en förmåga att hitta vägar, skapa kontakter och binda samman större helheter. En beskrivning som passar bra för personen vi söker till vår tjänst som nätchef – som inte bara metaforiskt utan bokstavligen kommer sitta mitt i nätet Nätchefen hittar vägar, skapar kontakter och binder samman Bahnhofs operatörsnät som utgör stommen för hela vår verksamhet. Är du kanske den vi söker?

Nätchefen bär övergripande ansvar för att driftsäkra och vidareutveckla vårt operatörsnät så att det både kan leverera högkvalitativa tjänster idag och möta framtidens krav imorgon. Din utgångspunkt är Bahnhofs stomnät Northern Light som vi invigde 2017 med grundtanken att tillämpa innovativa tekniska lösningar och förena högteknologi och höghastighet med hållbarhet och erbjuda extrema bredbandshastigheter. Det var ett vinnande koncept som även ledde till att vi blev utnämnda till Årets Nätoperatör 2017 på IT & Telekombolagens årliga gala.

Nätet är byggt med bland annat hårdvara från Cisco och Huawei i det aktiva lagret och ADVA i underliggande transmissionslagret där WDM-teknik används. Som nätchef kommer du ansvara för att köpa in hårdvara till både kunder och interna system och ha möjlighet att påverka valet av både produkter och leverantörer, och hur vi bygger infrastruktur i framtiden. I din roll ingår även att ta fram hårdvarulösningar för olika tjänster och kunder som är välavvägda i fråga om kostnad, funktion, driftsäkerhet, hållbarhet, mm. Nätchefens vardag kan innehålla tvära kast mellan möten, inhopp för att arbeta tekniskt till att utforma avtal och arbeta administrativt.

Förutom att bära övergripande ansvar för nätet kommer du i egenskap av nätchef även arbeta i och leda nätavdelningen som arbetar med drift, underhåll och utveckling av nätet. Nätavdelningen består idag av 10 nätverkstekniker med mycket varierande bakgrunder och erfarenhet – vissa är helt nyexaminerade medan andra har mångårig erfarenhet av yrkeslivet. Som nätchef kommer du ha personalansvar för alla medlemmar av nätavdelningen som tillsammans besitter en hel kunskapsskatt.Genom sitt arbete och engagemang med målsättningen att alltid leverera kvalitativa höghastighetsanslutningar förstärker nätavdelningen Bahnhofs varumärke och vår position på marknaden.

Nätchefens uppgift:
- Helhetsansvar för drift, underhåll och utveckling av Bahnhofs operatörsnät
- Personalansvar för individerna på nätavdelningen
- Ansvar för att leda, driva och inspirera nätavdelningen till innovation
- Ansvar för att estimera, planera och balansera nätavdelningens arbetslast
- Inköp och avtal
- Ansvar för leverantörssamarbeten
- Organisatoriskt ansvar och samordnande för nätet, våra nättjänster, våra kunder i nätet och nätavdelningen
- Ansvar för att estimera, planera och balansera nätavdelningens arbetslast

Dina kunskaper och egenskaper

Dina arbetsuppgifter kommer röra sig mellan det stora, överblickande och planerande och det lilla, rappa och plötsliga. Du måste både kunna tänka långsiktigt, i stor skala, och planera för längre tidsperioder, och agera direkt och snabbt och kavla upp ärmarna för att lösa något här och nu.

Du bör ha yrkeserfarenhet som nätverkstekniker i en eller annan form, helst från en annan operatör eller närliggande telekommunikationsbolag, så du är välbekant med hur en operatörs nätinfrastruktur fungerar. Vi förväntar oss också att du är orienterad i allmän IT-teknik, men vi kommer framför allt värdera dina egenskaper som organisatör, ledare och inspiratör. 

Som person bör du vara självsäker, beslutsam, självgående och initiativtagande. Du måste vara en sådan som alltid uttrycker dig rakt och tydligt, med lyhördhet och hänsyn till dina åhörare. Ett särskilt plus i kanten är om du även har en berättarförmåga. En förmåga att berätta och engagera på ett medryckande sätt.

Vi ser gärna att du är naturligt utåtriktad och att du trivs och frodas i dialog med andra delar av bolaget och kunder. Vi förväntar oss också att du har nära kontakt med din avdelning och kan vara ledaren som berättar om Bahnhofs framtidsplaner, som målar upp nätavdelningens mål, som inspirerar, som driver framåt och som organiserar.

Placering

Du kommer vara stationerad på Bahnhofs kontor Thule i Stockholms innerstad, men resor förekommer.

Omfattning

Heltidstjänst 100% som inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Mejla din ansökan bestående av ett kort personligt brev + CV till jobb@bahnhof.net senast den 6 mars 2019, och döp mejlet till "Nätchef".Vi kommer kalla till intervjuer löpande, och det kan hända att tjänsten tillsätts innan ansökningsperiodens slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Har du frågor är du välkommen att antingen ringa eller mejla Christian Karlsson - Head of Infrastructure på telefon 076-1110139 eller christian.karlsson@bahnhof.net

Om Bahnhof

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör. Vi producerar bredbandstjänster och molntjänster i datahallar till företag och privatpersoner. Vi drivs av en brinnande tro på teknikens möjligheter. I många frågor är vi djupt engagerade i hur tekniken påverkar samhället på olika sätt. Vi har ett fokus som innebär att vi värnar privatliv och frihet på nätet. Koncernen växer kraftigt och under 2018 omsatte vi 1.2 miljarder kronor. Bahnhof erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling, och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Våra olikheter är vår styrka. 

Tack, men nej tack. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt från rekryteringsbolag.

Fler nyheter från 2020