010-510 00 00
Nyheter
LEDIG TJÄNST: DevOps-ingenjör i Sthlm, Borlänge, Gbg, Malmö eller Umeå
Publicerad 2019-02-18 14:50
LEDIG TJÄNST: DevOps-ingenjör i Sthlm, Borlänge, Gbg, Malmö eller Umeå


Om tjänsten och avdelningen

Bahnhof växer och spirar och letar nu efter en DevOps-ingenjör till den expanderande utvecklingsavdelningen. Avdelningen har ett brett uppdrag att utveckla, effektivisera och förbättra Bahnhofs interna och externa tjänster, produkter och system. Det handlar både om att underhålla och optimera det befintliga, och att uppfinna och implementera helt nya lösningar.

Som DevOps-ingenjör kommer du se till att utvecklingsgruppens servrar, applikationer och miljöer för utveckling och produktion fungerar som de ska, och att vår infrastruktur bibehåller en genomgående hög säkerhetsnivå.

Dina arbetsuppgifter:
- Installation, underhåll och drift av befintliga applikationer och tjänster för utveckling, pre-produktion och produktionsmijöer.
- Underhåll av infrastruktur i samarbete med utvecklingsavdelningen och tekniska avdelningar
- Utveckling av CI/CD pipelines.
- Identifiera och analysera fel tillsammans med utvecklingsadelningen.
- Övervaka och bibehålla strukturell integritet och säkerhetsnivå i nätverk och servrar tillsammans med tekniska avdelningar.

Dina kunskaper och egenskaper

För den här rollen behöver du vara snabblärd, ansvarstagande, resultatfokuserad och bra på att samarbeta. Du bör ha en förmåga att se den stora bilden samtidigt som du är uppmärksam på detaljer, och trivas med att ta ägarskap och fullfölja projekten du åtagit dig.

Eftersom din avdelning är stationerad i både Stockholm och Borlänge, och ditt arbete innefattar samarbete med både svenska och engelsktalande kontakter, är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska i tal och skrift. Du bör alltså ha en naturlig fallenhet för att förstå och göra dig förstådd för att nå resultat tillsammans med dina kollegor, oavsett om ni sitter på samma kontor eller befinner er i olika länder.

Kunskapskrav
God analytisk förmåga.
- God lösningsorientering med ett stort fokus på skalbarhet.
- Erfarenhet avLinux-systemadministration.
- Erfarenhet av CI/CD-arkitektur: bygga/underhålla CI/CD-pipelines i GIT-miljö.
- Erfarenhet av diverse LAMP-konfigurationer och optimiseringar.
- Erfarenhet av uppsättning, drift och underhåll av backuplösningar.
- Erfarenhet av att analysera och optimera systemkapacitet och prestanda.
- Grundläggande kunskap om nätverk och säkerhetsåtgärder såsom routingprotokoll och patchning.
- Grundläggande kunskap om systemsäkerhet och -patchning.
- Flytande behärskning av minst ett scriptspråk – Bash, Perl, Python eller annat.

Meriterande kunskaper
- Erfarenhet av tjänsteinriktad arkitektur (t.ex. REST).
- Erfarenhet av att använda Docker i implementeringslösningar.

Omfattning

Heltidstjänst 100% som inleds med 6 månaders provanställning. Omgående tillträde.

Placering

Dina närmaste kollegor är placerade på våra kontor i Stockholm och Borlänge, men den här tjänsten kan utgå ifrån vilket som helst av Bahnhofs kontor i Stockholm, Borlänge, Göteborg, Malmö eller Umeå, det beror helt på var du befinner dig! 

Ansökan

Skicka din ansökan bestående av ett kort personligt brev och ditt CV med e-post senast den 18 mars 2019 till jobb@bahnhof.net och döp mejlet till ”DevOps-ingenjör”. Vi kommer att utvärdera sökanden löpande, så skynda dig in med din ansökan! 

Om Bahnhof

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör. Vi producerar bredbandstjänster och molntjänster i datahallar till företag och privatpersoner. Vi drivs av en brinnande tro på teknikens möjligheter. I många frågor är vi djupt engagerade i hur tekniken påverkar samhället på olika sätt. Vi har ett fokus som innebär att vi värnar privatliv och frihet på nätet.

Bahnhof erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling, och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Våra olikheter är vår styrka. 

 

Tack, men nej tack. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt från rekryteringsbolag.

Fler nyheter från 2020