010-510 00 00
Nyheter
LEDIG TJÄNST: CloudOps / Engineer i Sthlm, Gbg, Malmö, Umeå eller Borlänge
Publicerad 2019-02-27 15:18
LEDIG TJÄNST: CloudOps / Engineer i Sthlm, Gbg, Malmö, Umeå eller Borlänge

 

Om tjänsten

Gillar du en föränderlig vardag, och har du en önskan om att skapa något för framtiden? Då är det här helt rätt roll för dig. Vi söker en person som inte vill annat än att bygga, designa och komma på nya roliga sätt att skapa tjänster och plattformar.

Du kommer troligtvis från Linuxvärlden och har kanske arbetat med verktyg/mjukvaror som Kubernetes, Ceph, Git, Jenkis, Saltstack med flera. Ett gediget intresse för olika *nix-baserade system är såklart ett måste. Tjänsten innebär även drift av befintliga såväl som nya plattformar.

Våra plattformar och våra virtuella miljöer bygger på framförallt traditionell hårdvara och applikationer, men vi söker personer som inte etsat sig fast vid någon specifik leverantör utan tänker mer åt ett open source och hårdvaruagnostiskt perspektiv.

Avdelningen Cloud är inte ny men vi söker kompetent och driven personal som vill vara del i design och uppbyggnad av nya spännande alternativ på marknaden. Utmaningen för dig blir vad vi tillsammans lyckas skapa, Bahnhof främjar i alla lägen ett kreativt tänkande och nya ideér. Du kommer arbeta väldigt nära övriga avdelningar på Bahnhof och utvecklas i takt med våra befintliga och kommande plattformar.

Dina kunskaper och egenskaper

För den här tjänsten behöver du ha viss erfarenhet av att arbeta med datadrift i Linux-system och att programmera i Bash och Python, antingen genom en utbildning eller från yrkeslivet. Som person bör du ha ett eget driv och intresse och kunna arbeta självständigt. Om du har lätt för att sätta dig in i ny teknik och är typen som labbar med servrar och Open Source-lösningar för nöjes skull på fritiden är det starkt meriterande – vi uppskattar kreativa fixartyper!

Viktigt att poängtera är att vi söker personer som är villiga och har lätt för att lära sig. Du behöver inte vara någon ninja på Openstack, Kubernetes eller andra nämnda tjänster/applikationer/hypervisors från början, det viktiga är att du ser till din egen utveckling och tillskansar dig kunskaper allt eftersom.

Kunskapskrav:
- Relevant högskole/KY-utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
- Kunskap om administration av Linux/Unix-system: Ubuntu, RHEL.
- Kunskap om scripting/programmering med Bash och Python.
- Grundläggande nätkunskaper inom TCP/IP-stacken.
- Vana att dokumentera.

Meriterande kunskaper:
- Ceph och Openstackkunskaper är väldigt meriterande
- Open-source/free software som: Apache, mySQL, nginx, postfix, openldap, bind
- Grundläggande kunskaper inom virtualisering/hypervisors, VMware, KVM.
- Övervakning; nagios, check_mk, prometheus, grafana.
- Konfigurationshantering med Ansible.
- IT-säkerhet (brandväggar, certifikat, kryptering)
- Versionshantering med git.
- Containers med Kubernetes och Docker.

Placering

Arbetsorten är flexibel mellan Bahnhofs kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå eller Borlänge – det hela beror på var just du befinner dig!

Omfattning

Heltidstjänst 100% som inleds med 6 månaders provanställning. Jour kan förekomma.

Ansökan

Mejla din ansökan bestående av ett kort personligt brev + CV till jobb@bahnhof.net senast den 15 mars 2019, och döp mejlet till "Cloud Engineer".

Vi kommer kalla till intervjuer löpande, och det kan hända att tjänsten tillsätts innan ansökningsperiodens slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!


Tack, men nej tack. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från bemannings- och/eller rekryteringsföretag.

Fler nyheter från 2020