010-510 00 00
Nyheter
LEDIGA TJÄNSTER: Linuxtekniker och systemutvecklare som vill revolutionera operatörsvärlden!
Publicerad 2019-05-15 13:37
LEDIGA TJÄNSTER: Linuxtekniker och systemutvecklare som vill revolutionera operatörsvärlden!

Bahnhof söker ett antal Linuxtekniker och/eller systemutvecklare som vill vara med och forma framtidens operatörslandskap. Vi bygger kommunikations- och molntjänster som går utanför den traditionella operatörsrollen.

Det handlar om att gifta ihop nättjänster med molntjänster, automatisera kommunikationen och låta mjukvaran styra tjänsteutvecklingen även för traditionell nätutrustning.


Bahnhof är ett starkt ideologiskt drivet företag, och det vill vi ska avspeglas i de tjänster vi erbjuder våra kunder i Sverige - och utomlands. Vi vill revolutionera telekomvärlden genom att erbjuda större valfrihet, och större makt, för användarna över den egna kommunikationen.

Du är den som är med och river den ”kinesiska muren”, och stoppar Donald Trumps ”Cloud Act”. Målet är att bygga prestandatjänster där målet är en fri och oberoende kommunikation, utan blockeringar och filter.

Du är en person som vill vara en del i ett större sammanhang. Du ska gilla att testa nya idéer och pröva nya områden. Och du jobbar gärna i mindre grupper i projektform, enligt arbetsmodellen ”DevOps”, där innovationer och affärsnytta alltid är i fokus.

 

Din karaktär:
Du är nyfiken och gillar att experimentera med nya och gamla grejor. Du har ett lekfullt och kreativt sinnelag, där du gillar att bygga om saker bara för att se om det funkar, även om nåt går sönder ibland. Du bygger saker hellre än pratar om dem.

 

Din kompetens:
Du är en antagligen en Linux-människa som brinner för kod i olika former. Du definiera dig själv som kodare men har intresse för nätvärlden. Bahnhof har bara tre krav:

1. Du ska ha erfarenhet av minst ett av dessa ord: OPNFV, Neutron, CBRS, Opencontrail/Tungsten Fabric, Daylight, VXLAN, SDN, Calico, SD-Wan, OVS (Open vswitch), Open Compute, Open Stack, AI.

2. Du vet vem Moxie Marlinspike är (eller googlar upp honom nu).

3. Du vill alltid veta mer! Du lär dig i forum och andra teknikkanaler.

 

Din erfarenhet:
- Du har ingen formell utbildning. Du är i stort sett självlärd genom andra kanaler. Du är en person som både på fritid och i jobbet gillar att utveckla saker. Du kan vara ung, även i sinnet.

- Du är en gammal räv som sjunger på sista versen. Du har gjort allt, och kan allt på expertnivå. Just därför är du nu beredd att kasta allt du lärt dig på tippen, och börja om från början. ”Legacy” ska brinna.

- Du är en oförutsägbar blandning av allt detta. Men du känner ändå på dig att just du är gjuten för att börja jobba på Bahnhof!

 

Din placering:
Vi har kontor och internet över hela landet.

 

Din ansökan:
Skriv redan idag ihop några personliga rader om varför du är rätt person för jobbet – samt ordna ett kortfattat CV med din bakgrund.

Ange gärna dina löneanspråk, eller något annat du tycker är kritiskt att föra fram i detta sammanhang.

Dina idéer och vad du gör betyder mer än orden i ett brev, men du måste lyfta fram dina bästa kvaliteter. Och har du något som du bara vill framföra muntligt – gör det.

Sänd din ansökan per mejl till Jon Karlung, vd Bahnhof AB: jon.karlung@bahnhof.net

Märk din ansökan: Bahnhof-koden

Sista ansökningsdag: Måndagen den 3 juni (vi rekryterar löpande sen, men just nu söker vi ett antal personer så ta chansen nu).

Jag svarar i mån av tid på frågor på 076–111 01 60.

 

Hitta fler jobb hos oss!

Rekryteringsföretag? Allt mer mindre vänligt, nej tack.

Fler nyheter från 2020