010-510 00 00
Nyheter
Ledig tjänst: Drifttekniker med inriktning mot Linux och virtualisering
Publicerad 2019-11-04 15:44
Ledig tjänst: Drifttekniker med inriktning mot Linux och virtualisering

Avdelningen Managed Services växer snabbt och nu söker vi flera personer med kunskap och erfarenhet inom IT-infrastruktur men framförallt en person som kan hantera kunder och problem i ett högt tempo.

Arbetsuppgifterna består av

Du kommer att ingå i gruppen Managed Services, vilken består av ett flertal kompetenta och engagerade tekniker inom olika områden som dagligen arbetar med att utveckla driftslösningar samt handleda våra kunder i valet mellan fysiska, hybrid- eller rena molnlösningar. 

Våra plattformar bygger på hårdvara som Cisco, Dell och Nimble och våra virtuella miljöer bygger på en variation av VMware, OpenStack och Kubernetes i portföljen. Du behöver ha erfarenhet av snarlika miljöer och sannolikt har du arbetat en tid hos någon annan driftleverantör och letar nu efter ditt nästa steg.

Din utmaning kommer att bli att stödja och arbeta proaktivt såväl som reaktivt med uppbyggnad och drift av Kubernetes samt Open Source. Du kommer arbeta väldigt nära gruppen och utvecklas i takt med vår befintliga plattform.

Dina talanger och egenskaper

För att trivas hos oss behöver du vara självgående och ha intresse och förmåga att sätta dig in i ny teknik. Om du är en person som labbar mycket på egen fritid med allt från servers till Open Source så ser vi detta som högst meriterande. För rätt individ är detta en enastående chans att ta plats i ett framtidsföretag som växer på alla marknader och är välkänt för sin tekniska kompetens!

Kompetens:
- Högskole-/KY-utbildning inom området eller motsvarande erfarenhet
- Administration av Linux/Unix-system: Ubuntu, RHE
- Scriptning/programmering inom bash och python
- Grundläggande nätkunskaper inom TCP/IP-stacken
- Vana att dokumentera

Du bör kunskap och erfarenhet av minst 2 av följande:
- Open Source/free software som: apache, mysql, nginx, postfix, openldap, bind
- Grundläggande kunskaper inom Virtualisering/hypervisors, VMware, Hyper-V.
- Övervakning; nagios, check_mk, prometheus, grafana.
- Konfigurationshantering med ansible.
- IT-säkerhet(brandväggar, certifikat, kryptering
- Versionshantering med git.
- Kontainers med kubernetes och docker

Du kommer att rapportera till bolagets chef för Managed Services.

Vi erbjuder

Som Bahnhofer får du individuell kompetensutveckling, spännande och entreprenöriell arbetsmiljö, möjlighet att vidareutvecklas och byta tjänst inom företaget, friskvårdsbidrag samt jul-och sommarfester! Bahnhof är rankad #25 av Sveriges mest eftertraktade arbetsplatser 2019 bland studenter inom Data/IT i Universums årliga Företagsbarometer.

Det praktiska

Placering: Stockholm, Göteborg, Malmö eller Borlänge
Tillträde: Omgående. Vi tillsätter tjänster löpande så tveka inte att kontakta oss.
Omfattning: Heltid, 6 månaders provanställning.
Ansökan:       > Skicka personligt brev + CV till: jobb@bahnhof.net

                    > Märk ansökan med: Drifttekniker Linux

                    > Sista ansökningsdag: 8 december 2019

Frågor om tjänsten

Har du frågor om tjänsten går det bra mejla dina frågor till jobb@bahnhof.net

Om Bahnhof

Bahnhof är en svensk internet- och molnoperatör som tillhandahåller globala tjänster. Vi är ett starkt ideologiskt drivet företag, och det vill vi ska avspeglas i de tjänster vi erbjuder våra kunder över hela världen. Vi vill revolutionera telekomvärlden genom att erbjuda större valfrihet, och större makt, för användarna över den egna kommunikationen.

Vi tror på integritet och yttrandefrihet. Många av våra kunder är banker, journalister eller privatpersoner som inte vill vara i Googles eller Apples molntjänster. Bahnhof tror på Your data - owned by you - controlled by you.

Detta är för oss inte tomma ord. Bahnhof står upp för våra kunder, och vi tar ställning även i kontroversiella frågor. Vi är övertygade om att dessa principer, kommer att bära oss framåt, även ur ett större och globalt perspektiv!


Tack, men nej tack
. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt från rekryteringsbolag.

Fler nyheter från 2020