010-510 00 00
Nyheter
Bahnhof söker framtidens ekonomichef i Stockholm!
Publicerad 2019-11-20 16:00
Bahnhof söker framtidens ekonomichef i Stockholm!

 
Bahnhof söker en ekonom som brinner för att jobba kreativt - det vill säga mycket nära visionär produkt- och affärsutveckling. Vi vänder oss uteslutande till dig som känner att den klassiska rollen som "ekonomichef" är på tok för trång. I en snabbt föränderlig värld duger det inte längre att vara en traditionell torrboll - det vill säga en klassisk revisorstyp (med bakgrund i någon av de fyra oligopolfamiljerna GT, PWC, KPMG eller EY). Nej, nuförtiden måste du rentav själv vara på tårna, för att inte i en mycket nära framtid förlora jobbet till AI. Bahnhof erbjuder just dig en stabil räddningsplanka. Hos oss kan du både framtidssäkra din karriär, och samtidigt utveckla dig själv genom att vara en helt naturlig och konstnärlig del av vår plan att ta över världen, ibland i människans tjänst.

Om oss

Bahnhof är ett profilstarkt företag med starka värderingar om frihet på nätet och internet som redskap i människans tjänst. Vi bygger idag bredbandstjänster och molntjänster till både företag och privatpersoner. Bahnhof är verksamma i hela Sverige och siktar nu mot den internationella marknaden för nya typer av moln- och kommunikationstjänster. I många frågor är vi djupt engagerade i hur tekniken påverkar samhället på olika sätt. Koncernen omsätter drygt en miljard kronor, och visar sedan många år en långsiktigt och uthållig tillväxt, med positiva rörelsemarginaler. Bahnhof är ett börsnoterat bolag, och det innebär att vi upprättar kvartalsrapporter till den finansiella marknaden.
 

Arbetsplats

Du kommer att jobba tillsammans med oss på huvudkontoret i centrala Stockholm nära Hötorget. Vi har också en ekonomistab i Borlänge som jobbar med traditionell redovisning och löpande bokföring.
 

Arbetsuppgifter

• Ansvara för koncernbokslut och årsredovisning (materialet ligger även till grund för rapporter till finansiella marknaden)
* Delta med ett ekonomiskt perspektiv i bolagets affärs- och tjänsteutveckling
* Driva bolagets automatisering och effektivisering av ekonomisystem och organisation
* Personalansvar för ekonomigruppen
* Arkeologiska utgrävningar i äldre datasystem
 

Dina egenskaper

Den viktigaste egenskapen är en vilja och nyfikenhet att snabbt sätta sig in i bolagets tjänster. Du ska inte bara brinna för siffror, utan även vilja förstå verksamheten bakom siffrorna. Vi begär inte att du är ett renässansgeni med universell kunskap om konst, teknik, bokföring, ekonomi och telekrigföring - i samma person. Men det kan vara en liten fördel om du har kunskap och erfarenhet från IT branschen...
 
Du förstår att man i ett entreprenörsdrivet bolag arbetar med många olika uppgifter. Ibland måste du faktiskt jobba helt själv med mycket jordnära ting. Du är stresstålig och du motiveras av att arbeta med tydliga resultatmål. Du har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi (minst högskolenivå - med fördel ändå en viss obeslutsamhet i din tidiga karriär i vitt skilda ämnen). Du är helt säkert kulturellt intresserad av musik, film och litteratur. Bahnhof är starkt ideologiskt drivet, och du måste dela våra grundvärderingar om frihet på nätet och personlig integritet.
 

Arbetslivserfarenhet och kunskapsnivå

Det viktiga är att du är trygg i den del som gäller att ansvara för ekonomisk redovisning (och att i samarbete med ekonomigruppen kunna upprätta material till koncernbokslut). Du behöver därför ha teoretisk och praktiskt yrkeserfarenhet av detta, även om du är en något yngre person. Detta är i praktiken hörnstenen för vad du måste kunna. Även om vi också förutsätter att du är en excel-Tarrzan. Du måste dessutom ha erfarenhet av att på ett prestigelöst sätt leda och engagera andra personer, även i ett mer platt organisatoriskt landskap.

Om du mot alla odds råkar vara en revisorstyp med humor, och har många års erfarenhet som traditionell ekonomichef, så måste du få en "Lidnersk knäpp" (Googla det). Det viktiga i en snabbt föränderlig omvärld är inte att hålla fast i sargen, utan att utvecklas och upptäcka nya möjligheter. Bahnhofs mål är att ta täten i en bransch där det viktigaste konkurrensmedlet är snabbhet och förnyelse. Detta ska vara ditt tecken som ekonomichef.
 

Löneanspråk och tillträde

Ange löneanspråk samt när du skulle kunna börja.
 

Ansökan

Mejla din ansökan bestående av ett personligt brev och CV till VD på adress Jon.Karlung@bahnhof.net eller ring 076-1110160. Ansök senast den 20 december, men det kan hända att vi anställer någon innan ansökningsperioden är slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
 

Rekryteringsföretag

Nej tack! (Vi debiterar 1000 kronor per oönskad kontakt som refererar till denna annons.)

Fler nyheter från 2020