010-510 00 00
Nyheter
LEDIG TJÄNST: SIP-tekniker i Sthlm, Gbg, Malmö, Umeå eller Borlänge
Publicerad 2020-02-05 12:26
LEDIG TJÄNST: SIP-tekniker i Sthlm, Gbg, Malmö, Umeå eller Borlänge


Vill du jobba på ett av Sveriges intressantaste och populäraste företag? Bahnhof erbjuder, utöver internet, även molntjänster av alla slag och skräddarsydda telefoniplattformar för både privat och professionellt bruk.

Våra telefoniplattformar är anpassade för vårt behov av skalbara och effektiva tjänster till våra kunder. Vi är MVNO i Tele2’s mobilnät och har idag fullutvecklad MEX-funktionalitet för företagskunder.

Om tjänsten och avdelningen

Bahnhofs kunder ska på ett enkelt sätt kunna kommunicera med varandra och resten av världen via telefon, mobil, chatt, onlinemöten, mejl och ännu fler sätt som ännu inte är uppfunna. För att hålla oss i framkant som internetleverantör måste vi redan nu lista ut och utveckla morgondagens kommunikationslösningar, och vara redo att leverera dem när efterfrågan väcks. Vilka kommunikationssätt saknas? Hur kan gamla och nya tjänster och metoder mötas och komplettera varandra? Hur kan vi utvinna mer ur befintlig teknik? Hur lyfter vi digital kommunikation till nästa nivå?

Förutom att sköta drift och underhåll av våra befintliga kommunikationslösningar vill vi även arbeta aktivt med frågorna ovan. Unified Communications är en avdelning där tanken är att samordna, vårda och utveckla både dagens men framför allt framtidens kommunikationssätt.

Samtidigt som du tillsammans med din avdelning håller våra befintliga telefonlinjer och växlar flytande ska du bädda för och bygga Bahnhofs nya kommunikationsplattformar och –tjänster.

Dina kompetenser och egenskaper

Vi ser att du som person är driven, social, ordningsam, har lätt att arbeta i grupp och har en vilja att lära dig mer och utvecklas tillsammans med oss. Dina arbetsuppgifter är omväxlande och ställer höga krav. Då vi arbetar med driftkritiska lösningar för våra kunder men också den interna miljön är snabba insatser och ett välfungerande proaktivt arbete en del av vardagen.

Du kommer att jobba i ett drivet team av tekniker i ett nytänkande och växande företag. Dina arbetsuppgifter kan bland annat innebära att utföra installationer, uppgraderingar och migreringar i Bahnhofs telefoniplattformar. Du kommer också att arbeta i projekt för att utveckla och implementera nya tjänster och system.

Kunskapskrav

 • Kunskaper i signalerings- och mediaprotokoll – SIP, SDP och RTP/RTCP
 • Erfarenhet av att arbeta i SIP arkitektur – SBC, B2Bua, Routing, Accounting och CDR
 • Erfarenhet av att arbeta med voip relaterad programvara i linuxbaserad servermiljö
  • SER: OpenSIPs, Kamailio
  • RTP: RTPproxy, RTPEngine
  • Asterisk: B2B user agents, Media Proxy servers. Voice-mailing, IVR
  • Databas: MySQL, PostgreSQL, Redis
  • Loggning: heplify, HEP, Homer, Grafana+Prometheus
 • Erfarenhet av att programmera i Python
 • Flytande behärskning av både svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande kunskaper

 • Erfarenhet av att bygga och hantera system i avancerad SIP core miljö.
 • Erfarenhet av att programmera i C eller Ruby on Rails.

Tjänstens omfattning

Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Placering

Din arbetsort är flexibel och kan antingen bli Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå eller Borlänge – det hela beror på var du befinner dig och vilken stad du helst arbetar i. Bahnhof har minst ett kontor i alla fem städer som kan ta emot dig.

Ansökan

Skicka din ansökan bestående av CV + personligt brev senast den 5 mars till jobb@bahnhof.se och döp mejlet till ”SIP-Tekniker”. Vi genomför intervjuer löpande och det är därför möjligt att tjänsterna tillsätts innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in just din ansökan!

Frågor

Om du undrar något kring tjänsten eller bolaget i största allmänhet kan du mejla dina frågor till Christian Karlsson, teknisk chef, på christian.karlsson@bahnhof.net

Om Bahnhof

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör. Vi producerar bredbandstjänster och molntjänster i datahallar till företag och privatpersoner. Vi drivs av en brinnande tro på teknikens möjligheter. I många frågor är vi djupt engagerade i hur tekniken påverkar samhället på olika sätt. Vi har ett fokus som innebär att vi värnar privatliv och frihet på nätet, och koncernen växer kraftigt.

Bahnhof erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling, och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Våra olikheter är vår styrka.

Tack, men nej tack.Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt från bemannings- och/eller rekryteringsföretag.

Fler nyheter från 2020