010-510 00 00
Nyheter
LEDIG TJÄNST: Senior nättekniker / Creative Network Technician i Stockholm
Publicerad 2020-02-12 15:28
LEDIG TJÄNST: Senior nättekniker / Creative Network Technician i Stockholm

 

Vill du vara med och revolutionera operatörsvärlden?

Bahnhof är idag en av Sveriges stora nätoperatörer. Vi förenar det stora företagets tekniska och ekonomiska muskler, med det lilla bolagets själ. Vi vill alltid utmana gamla sanningar, och vi söker det som går utanför den traditionella operatörsrollen.

Bahnhofs mål är att bygga kommunikations- och molntjänster som går utanför den traditionella operatörsrollen. Det handlar om att gifta ihop nättjänster med molntjänster, automatisera kommunikationen och låta mjukvaran styra tjänsteutvecklingen.

Du är nyfiken och gillar att experimentera med nya och gamla grejor. Du har ett lekfullt och kreativt sinnelag, där du gillar att bygga om saker bara för att se om det funkar, även om nåt går sönder ibland. Du bygger saker hellre än pratar om dem.

Bahnhofs nätgrupp består av ett extremt kompetent gäng, som på många sätt är självgående. Du gillar att vara en del i ett större sammanhang. Du är prestigelös och du har ett jordnära förhållningssätt där vardagen också består av kompromisser – och ibland hårt arbete. Vi jobbar gärna i mindre grupper i projektform, enligt arbetsmodellen ”DevOps”, där innovationer och affärsnytta alltid står i fokus.

Bahnhof är ett starkt ideologiskt drivet företag, och det vill vi ska avspeglas i de tjänster vi erbjuder våra kunder i Sverige - och utomlands. Vi vill revolutionera telekomvärlden genom att erbjuda större valfrihet, och större makt, för användarna över den egna kommunikationen.

Du är den som är med och river den ”kinesiska muren”, och stoppar Donald Trumps ”Cloud Act”. Målet är att bygga prestandatjänster där målet är en fri och oberoende kommunikation, utan blockeringar och filter.

Kompetensområden (du ska kunna bocka för)

  • Mycket goda kunskaper inom TCP/IP
  • Du är en Linux-människa.
  • Du har stor vana vid routingprotokoll så som BGP samt OSPF
  • Du har gedigen erfarenhet av något av detta: WAN/LAN teknologier, QoS, Multicast Routing, MPLS, L2/L3VPN, FHRP, IPv6, IPSEC med flera.
  • Du har erfarenhet av att designa och drifta större multivendor nätverk

Plus i kanten om du även kan bocka för något av detta: 

  • Erfarenhet av utveckling, kodning och scriptning (gärna Python).
  • Erfarenhet motsvarande CCNP och/eller CCIE.
  • Erfarenhet av automatisering med verktyg som till exempel Ansible, Nornir, Napalm, Netmiko.
  • Drift och design av aktiva WDM-nät

Din placering:

Stockholm, City

Din ansökan:

Skriv redan idag ihop några personliga rader om varför du är rätt person för jobbet – samt ordna ett kortfattat CV med din bakgrund.

Löneanspråk: Ange gärna dina löneanspråk, eller något annat du tycker är kritiskt att föra fram i detta sammanhang.

Sänd ansökan hit: Sänd din ansökan per mejl till jobb@bahnhof.net

Märk din ansökan: Senior nättekniker

När? Sista ansökningsdag – skottdagen den 29 februari (men vi rekryterar löpande – och om du långt senare råkar googla upp denna annons, kasta in en ansökan ändå).

Fler nyheter från 2020