Nyheter
LEDIG TJÄNST: Drifttekniker - telefoni/UC i Stockholm eller Borlänge
Publicerad 2020-03-09 12:28
LEDIG TJÄNST: Drifttekniker - telefoni/UC i Stockholm eller Borlänge


Om tjänsten

Operatören Bahnhof växer åt alla håll och kanter, och är nu på jakt efter en drifttekniker med erfarenhet av Linux till telefoniavdelningen som är belägen i både Stockholm och Borlänge. Men trots det geografiska avståndet mellan vissa av telefonikollegorna är avdelningen nära sammanhållen med tätt vardagligt samarbete.

En vanlig arbetsdag kommer du ägna dig åt de servrar och system som driver våra telefoni- och UC-tjänster. Arbetet innefattar allt från övervakning, felsökning och hands-on problemlösning till att delta i utveckling och installation av nya tjänster. Till en början! Bahnhof erbjuder stora möjligheter att utvecklas och specialiseras såväl inom den egna yrkesrollen som i helt andra områden om intresset finns, vilket innebär att du på sikt kommer ha stor makt att påverka och förändra dina arbetsuppgifter.

Du kommer arbeta i en skarp driftmiljö där det inte finns några större felmarginaler, vilket kräver noggrannhet, stresstålighet och en genomgående hög kvalitet i allt utfört arbete. Det är en rolig och dynamisk arbetsplats med många snabba förändringar och spontana händelser som passar dig som triggas av utveckling och förnyelse.

Dina kunskaper och egenskaper

Du behöver inte vara någon Linux-guru eller ha någon specifik examen för att söka den här tjänsten, huvudsaken är att du åtminstone har viss erfarenhet av något liknande jobb, att du är villig att lära dig nya saker och att du tar ett stort personligt ansvar för din egna utveckling. Om du har ett starkt teknikintresse, är bekant med Linux och har en förmåga att arbeta prestigelöst och kavla upp ärmarna när det behövs är du redan en stark kandidat.

Tjänsten innebär ett tätt samarbete med både kollegor i arbetsgruppen, andra avdelningar, leverantörer och i vissa fall kunder. Du behöver därför även vara social och pedagogisk, och förstå värdet av gemenskap och kommunikation.

Kunskapskrav
- Erfarenhet av att arbeta med Linux.
- Ett brinnande teknikintresse.
- Goda kunskaper i både svenska och engelska då vi har internationella kollegor.

Meriterande kunskaper
- Erfarenhet av att arbeta med IP-telefoni eller liknande kommunikationstjänster.
- Erfarenhet av att arbeta med databaser såsom MySQL, MariaDB, PostgreSQL eller liknande.
- Generell kunskap om nätverk och internet.
- Programmering i Python.

Tjänstens omfattning

Heltidstjänst 100% som inleds med 6 månaders provanställning. Jour förekommer.

Placering

Arbetsorten är flexibel och din arbetsplats kommer bli i antingen Stockholm eller Borlänge – det hela beror på var just du befinner dig.

Ansökan

Mejla din ansökan bestående av ett kort personligt brev + CV till jobb@bahnhof.net senast den 9 april 2020och döp mejlet till "Drifttekniker Linux".

Vi kommer kalla till intervjuer löpande, och det kan hända att tjänsten tillsätts innan ansökningsperiodens slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Om Bahnhof 

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör. Vi producerar bredbandstjänster och molntjänster i datahallar till företag och privatpersoner. Vi drivs av en brinnande tro på teknikens möjligheter. I många frågor är vi djupt engagerade i hur tekniken påverkar samhället på olika sätt. Vi har ett fokus som innebär att vi värnar privatliv och frihet på nätet.

Bahnhof erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling, och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Våra olikheter är vår styrka. 

Fler nyheter från 2020