Nyheter
LEDIG TJÄNST: Kommunikatör i Stockholm
Publicerad 2021-01-18 09:44
LEDIG TJÄNST: Kommunikatör i StockholmVill du vara med och förändra världen? Är du orädd och kreativ, och vill engagera dig hos ett bolag som står upp för friheten på nätet?

Vi söker nu en vass kommunikatör - en erfaren, stilsäker och snabb skribent som gillar högt tempo och ny teknik.

Om jobbet

Du kommer att arbeta med all vår externa kommunikation, till exempel mot media, privatkunder och företagskunder.

Några exempel på ansvarsområden:
* Skriva texter för reklam, produktblad och pressmeddelanden
* Ta fram debattartiklar - brainstorma, bolla och researcha
* Hantera frågor från media
* Omvärldsbevakning, hålla dig ajour med vad som händer i frågor om personlig integritet på nätet, yttrandefrihet och teknisk utveckling

Rollen är bred och du kommer att vara både utförare och rådgivare. Du kommer ofta att bolla idéer och uppslag direkt med vd och resten av avdelningen. Ofta kommer du att ansvara för att ta projekt från start till mål.

För att lyckas bäst i rollen behöver du ha förmåga att entusiasmera och förmedla dina tankar även till andra i bolaget. Vi jobbar ofta fokuserat i projektform tillsammans med olika delar i vår verksamhet.

På avdelningen jobbar vi tätt tillsammans som en nyhetsredaktion: i högt tempo och med stort individuellt ansvar. Vi hjälper alltid varandra, men stor vikt läggs på individuellt ansvar: vi släpper inte en grej förrän
den är i mål, helt enkelt.

Om dig

Du är antagligen journalist, kommunikatör eller liknande idag, med flera års arbetslivserfarenhet i bagaget. Du är alltså ingen gröngöling, utan någon man kan bolla med och som vet vad som fungerar.

Du skriver skarpt, pedagogiskt och kul – ja, den här rollen ställer höga krav på stilistik och tonträff i skrift. Men du har också en bredare förståelse för vad som gör kommunikation effektiv, till exempel i bilder, film, presentationer och online.

Branscherfarenhet är i sig mindre viktigt, men det är viktigt att du har ett genuint intresse för (och viss kunskap om) områden som ligger nära Bahnhof: innovation, teknik, personlig integritet och yttrandefrihet.

Om tjänsten

Det här är en heltidstjänst med 6 mån provanställning och fast lön vid Bahnhofs kontor på Sveavägen 41 i centrala Stockholm.

Ansökan

Mejla din ansökan inklusive CV och minst 2 st arbetsprover till jobb@bahnhof.net senast 18 februari 2021, märk din ansökan ”Kommunikatör”.

Om Bahnhof

Bahnhof levererar bredband och molntjänster till hundratusentals privatpersoner och företag i hela Sverige. Vi värnar individen och friheten på nätet. Våra kärnvärden är nätneutralitet, kommunikationsfrihet och rätten till ett privatliv. Vi är orädda och tar ställning i samhällsdebatten.

Fler nyheter från 2021