Nyheter

Supersnabb surf för nollåttor med Bahnhof 10 Gbit/s

Medan andra operatörer fortfarande lägger pengar på bredband genom kopparkablar siktar Bahnhof framåt. Nyligen släppte vi bredband på 10 Gbit/s för privatpersoner med villafiber. Nu kan även stockholmare som bor i lägenhet komma upp i lika höga hastigheter.

Bakom satsningen finns Bahnhofs nya fibernät, Northern Light, som driftsattes under 2017. Ny optik och utrustning möjliggör helt nya hastigheter, nu även för lägenhetsinnehavare i Stockholm som är anslutna till Stokabs fibernät.

De höga hastigheter som Bahnhof erbjuder passar speciellt kunder som streamar och spelar mycket, och som ställer höga krav på sin internetuppkoppling och dess kapacitet. Med en uppkoppling på 10 Gbit/s är du rustad för framtiden.

Tweaka din utrustning

Snabbare hårddiskar och routrar blir allt vanligare på marknaden. Nästa generations routrar kommer förmodligen ha den nya wifi-standarden 802.11ax som ryktas stödja hastigheter upp till 10 Gbit/s. Samtidigt kan du redan idag komma upp i höga hastigheter på en snabb uppkoppling – har du en speldator är halva jobbet redan gjort.

Se även till att ditt nätverkskort klarar av hastigheter på 10 Gbit/s och att du har en bra nätverkskabel. En begränsande faktor kan vara hur snabbt din hårddisk kan spara filer när du laddar ner. Se till att ha en så kallad SSD-disk av senare modell om du vill maxa nedladdningen.

Redan nu finns det flera routrar som stödjer 10 Gbit/s rakt igenom på marknaden och fler är på ingång. I takt med att högre uppkopplingshastigheter blir vanligare, kommer även priserna på sådan utrustning att falla.

Tre saker du kan göra om du tjackar supersnabb surf i barren med Bahnhof 10 Gbit/s:

  • Lägga upp 40 000 miljarder memes på Facebook
  • Streama alla avsnitt av Game of Thrones samtidigt
  • Spela Fortnite med hela trappuppgången

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer