Nyheter

Snabbast bredband med Bahnhof enligt ny rapport

Bahnhof utklassar alla konkurrenter och erbjuder Sveriges snabbaste bredband. Det visar ny statistik från testverktyget Bredbandskollen.

2018 är året då Bahnhof fortsätter erbjuda våra kunder vad dom vill ha. Hittills i år har vi hunnit med att lansera fiber på 10 Gbit/s till privatpersoner, samtidigt som vi även blivit utsedda till både Sveriges bästa internetleverantör och Sveriges bästa nätoperatör. Nu finns det även svart på vitt att Bahnhof erbjuder snabbast bredband i Sverige.

Färska siffror

Bredbandskollen är ett kostnadsfritt konsumentverktyg som hjälper bredbandskunder att utvärdera sin bredbandsuppkoppling. Nyligen släppte Bredbandskollen en ny rapport som bland annat visar att Bahnhof erbjuder snabbast bredband i landet.

Bredbandskollen har analyserat 170 miljoner mätningar under tio års tid. Bahnhof har de senaste fem åren mer än fördubblat sin andel och stod för drygt åtta procent av alla mätningar 2017.

Snabbast i Sverige

Bahnhof är den operatör som har snabbast bredband i 2017 års sammanställning av alla operatörer. Bahnhof har en genomsnittlig hastighet på 125 Mbit/s för att ta emot data i fibernät och 78 Mbit/s för att skicka data. Det kan jämföras med Comhem som med 47 Mbit/s har lägst medelhastighet för att skicka data 2017 och där Bahnhof alltså är mer än 30 procent snabbare.

–Vi utklassar alla andra konkurrenter i den här mätningen när vi tittar på fiber. Bahnhof har helt enkelt Sveriges vassaste och mest driftsäkra bredbandstjänster. Något som bland annat beror på vår nya satsning Northern Light – ett hypermodernt stamnät som förflyttar oss och våra kunder rakt in i framtiden, säger Bahnhofs vd Jon Karlung.

Full fart framåt

De höga hastigheter som Bahnhof erbjuder passar speciellt kunder som streamar och spelar mycket, och som ställer höga krav på sin internetuppkoppling och dess kapacitet. Redan nu finns det flera routrar som stödjer 10Gbit/s rakt igenom på marknaden och fler är på ingång. Med en uppkoppling på 10 Gbit/s från Bahnhof är du rustad för framtiden. Volle Kraft voraus!

Presskontakt: Jon Karlung 076-111 01 63

Fakta:

Bahnhof är ett svenskt IT-företag som driver egen infrastruktur för bredband, molntjänster, datahallar och telefoni. Som helhetsleverantör erbjuder Bahnhof skräddarsydda driftlösningar och IT-tjänster till hundratusentals kunder i Sverige. Genom drift av egna miljövänliga datahallar har Bahnhof som företag lång erfarenhet av molntjänster och serverdrift – alltid med kundernas integritet i fokus.

Bredbandskollen drivs av Internetstiftelsen i Sverige, IIS, som är en oberoende, allmännyttig organisation som arbetar för en positiv utveckling av internet. Enligt Bredbandskollens senaste rapport har Bahnhof en genomsnittlig hastighet på 125 Mbit/s för att ta emot data i fibernät och 78 Mbit/s för att skicka data. Snabbast av alla operatörer i Sverige.

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer