Nyheter

Kommuniké från årsstämma i Bahnhof AB

Ägare i Bahnhof AB (publ) har den 15 maj 2018 hållit årsstämma i bolagets lokaler med adress Tunnelgatan 2 i Stockholm. Alla beslut som fattades var enhälliga och i linje med förslagen i kallelsen.

Vid stämman beslutades att fastställa resultat- och balansräkningen för bolaget enligt det framlagda förslaget till årsredovisning per den 31 december 2017.

Stämman beviljade styrelsen och VD ansvarsfrihet för förvaltningen av bolagets angelägenheter under räkenskapsåret 2017.

Vidare beslutades att arvode till styrelseledamöter ska utgå med ett basbelopp till de styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget.

Vidare beslutades att revisorsarvode, i likhet med föregående år, utgår enligt godkänd räkning i enlighet med sedvanliga debiteringsnormer.

Stämman beslutade om omval av sittande styrelse: Jon Karlung, Andreas Norman, Eric Hasselqvist, Lars Perers samt Anna Åhr.

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att de vinstmedel om totalt 151 635 082 kr som står till stämmans förfogande ska disponeras så att 53 782 565 kr utdelas till aktieägarna och resterande 97 852 517 kr överförs i ny räkning. Detta ger en utdelning på 0,50 kr per aktie.

Vidare beslutades, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att till nästa årsstämma höja aktiekapitalet genom att vid ett eller flera emittera upp till och med 40 000 000 aktier mot kontant betalning, apport eller kvittning. Emissionen skall enligt styrelsens beslut kunna ske med eller utan undantag från aktieägares företrädesrätt.

För ytterligare information hänvisas till vd Jon Karlung:
e-post jon.karlung@bahnhof.net eller tel. 076-111 01 60

Bahnhof är en svensk internetoperatör med kontor och driftanläggningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Borlänge, Umeå, Lissabon och Kiev. Bahnhof erbjuder internet- och telefonitjänster till privatpersoner och företag, och är en ledande aktör inom hosting (serverdrift med totalansvar) samt co-location i serverhallar. Vid grundandet 1994 var Bahnhof den första fristående ISP:n (Internet Service Provider) i Sverige. Bahnhofs erkänt kraftfulla stamnät Northern Light ansluter direkt till de största europeiska internetknut-punkterna. Bahnhof AB är ett publikt bolag och är noterat på Aktietorget.

Fler nyheter

Bahnhofs bokslutskommuniké 2023

År 2023 i sammanfattning Omsättning: 1877,4 Mkr (1731,0 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 327,8 Mkr (292,8 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 262,8 Mkr (227,6 Mkr) Resultat efter

Läs mer