Nyheter

Bahnhof fällda för en meme av Reklamombudsmannen

Den 15 september 2018 fälldes Bahnhof av Reklamombudsmannen för sexistisk reklam i och med ett inlägg på facebook.com/B4hnh0f  som sa att vi har lediga tjänster. I inlägget använde vi ett välkänt meme kallat “distracted boyfriend” som även använts av Delicato, Livrustkammaren och som Dolly Parton skrattat glatt åt på Twitter.

Syftet var att illustrera en situation som visar att Bahnhof är en attraktiv arbetsgivare och att du som har en något tristare arbetsplats skulle kunna vara intresserad av oss. Det var alltså den situationen som illustrerades i denna meme.

Alla som är anhängare av både internet och memekulturen vet att det är just så meme används och tolkas. Man, kvinna eller hen är oftast orelevant i sammanhanget. Vi är ett internetföretag och därmed insatta i detta, liksom de som söker jobb hos oss och därför vände vi oss till den målgruppen. Vi har förklarat både syfte och memekulturen för Reklamombudsmannen, men de har valt att tolka inlägget på ett annat sätt. Hela beslutet, komplett med meme, finns att läsa på reklamombudsmannen.org

PS 1 Om vi ska straffas så är det för att ha använt en alldeles för gammal och uttjatad meme.

PS 2 Söker du jobb? Kolla in bahnhof.se/jobb Du får ha vilket kön du vill – alla är välkomna!

Presskontakt:

Anya Alenberg, kommunikationschef, 076-111 01 03

Jon Karlung, VD, 076-111 01 60

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer