Nyheter

Internet blir allt mer osäkert – Bahnhof erbjuder beskyddartjänst

Det finns säkerhetsrisker överallt, i hårdvara som i mjukvara, och vi är väl medvetna om det. Vi har lång erfarenhet inom den här branschen och har sett mycket genom åren. Det spelar ingen större roll vem tillverkaren är eller var i världen de tillverkas, risker finns alltid. Därför erbjuder vi ett flertal beskyddartjänster varav en är Integrity VPN – så att du kan vara säker på internet.

Så fungerar Integrity VPN

Integrity VPN (Virtuellt Privat Nätverk) är en säker tunnel mellan två eller flera enheter som din internettrafik passerar genom när du rör dig ute på internet. Integrity VPN skyddar dig från spionage, avlyssning, manipulation, blockering och censur. Det innebär att det du gör på nätet är din ensak och caféägaren som bjuder på gratis wifi kan inte se vad du gör online. Många wifi-nät som erbjuds gratis är nämligen ofta helt oskyddade och de som lagt upp det kan se vad du gör när du är online.

Integrity VPN gör att du kan surfa anonymt och krypterat eftersom din riktiga IP-adress inte syns, istället kan de som övervakar dig bara se en svensk IP-adress som tillhör 5 juli-stiftelsen, en ideell stiftelse som grundades i Stockholm 2013 av ett gäng svenska internetpionjärer. Bahnhof kan meddela att vi vet att deras servrar står i en säker och stabil IT-miljö på (under) svensk mark…

Varken Integrity VPN eller Bahnhof sparar data om dig, förutom det vi behöver för att kunna leverera tjänsten så klart.

Men är det lagligt?

Javisst är det lagligt! Det är till och med en mänsklig rättighet att få kommunicera privat, för det är så det fungerar i en demokrati. Alla har rätt till ett privatliv på internet, privatpersoner ska kunna kommunicera med varandra utan att staten eller din granne övervakar eller avlyssnar dig. Men diskussioner om förbud mot VPN för privatpersoner förekommer även i Sverige. Det är förstås en mycket oroande utveckling.

Länder som förbjudit och gjort det straffbart för privatpersoner att använda VPN är bl a Kina, Ryssland, Syrien, Egypten, Iran och Turkiet. Det är länder som anser att de måste ha fullständig kontroll över vad deras medborgare kan se och dela på internet. Det är länder som på olika sätt inskränker yttrandefriheten genom att instifta begränsande lagar. Det är länder som vill styra deras folk att tänka och tycka ”rätt” och som hävdar att begränsningarna har sin utgångspunkt i att bekämpa brott på nätet, upprätthålla nationell säkerhet och bevara politisk stabilitet. Dessa länder är också väldigt omsorgsfulla i att sprida sina egna sociala värderingar till sitt folk via ”sitt” internet och samtidigt begränsa åtkomsten av internet från resten av världen.

Lyckligtvis är inte Sverige ett sådant förbudsivrande land som de som nämns ovan så därmed bör staten givetvis avslå alla inskränkningar som föreslås för yttrandefrihet och integritet.

Bahnhof vill att alla ska ha möjlighet att vara privata på nätet, därför kan alla internetanvändare ha Integrity VPN, du behöver inte vara kund hos oss – vi skyddar alla i 6 månader kostnadsfritt och sedan för 40 kr/månaden.

Kom ihåg: Din integritet är osäker på internet utan skydd!

Kundkontakt: chatta på bahnhof.se/minasidor eller ring 010-510 00 00

Beställ Integrity VPN: bahnhof.se/integrity  – skyddar upp 10 enheter – 6 månader kostnadsfritt – du behöver inte vara Bahnhofkund –

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer