Nyheter

Bahnhof och Huawei

Det är ingen hemlighet att Bahnhof inte delar den kinesiska statens syn i frågor om massövervakning och yttrandefrihet. Därför har vi valt att minimera vår användning av utrustning från kinesiska företag som Huawei, och till skillnad från andra operatörer använder vi inte utrustning från Huawei i kärnan av vårt rikstäckande nät. 

Vi har dock tidigare använt utrustning från Huawei för vissa konsumenttjänster och därför har vi kvar ett litet lager av deras produkter, men vår huvudleverantör för utrustning placerad hos våra slutkunder på konsumentsidan är svenska Tilgin.

Vi vill vara helt transparenta i denna alltmer aktuella fråga, och anser att det är något som alla operatörer borde vara då det potentiellt kan hota rikets säkerhet. Därför uppmanar vi alla svenska internetanvändare att fråga sin internetoperatör om de använder utrustning från Huawei eller andra kinesiska företag, och i vilken omfattning.

Presskontakt: Jon Karlung 076-111 01 60

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer