Nyheter

Bahnhof och Huawei

Det är ingen hemlighet att Bahnhof inte delar den kinesiska statens syn i frågor om massövervakning och yttrandefrihet. Därför har vi valt att minimera vår användning av utrustning från kinesiska företag som Huawei, och till skillnad från andra operatörer använder vi inte utrustning från Huawei i kärnan av vårt rikstäckande nät. 

Vi har dock tidigare använt utrustning från Huawei för vissa konsumenttjänster och därför har vi kvar ett litet lager av deras produkter, men vår huvudleverantör för utrustning placerad hos våra slutkunder på konsumentsidan är svenska Tilgin.

Vi vill vara helt transparenta i denna alltmer aktuella fråga, och anser att det är något som alla operatörer borde vara då det potentiellt kan hota rikets säkerhet. Därför uppmanar vi alla svenska internetanvändare att fråga sin internetoperatör om de använder utrustning från Huawei eller andra kinesiska företag, och i vilken omfattning.

Presskontakt: Jon Karlung 076-111 01 60

Fler nyheter

Bahnhofs delårsrapport Q3 2023

Tredje kvartalet år 2023 i sammanfattning Omsättning: 477,9 Mkr (436,5 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 86,5 Mkr (74,3 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 70,2 Mkr (58,1 Mkr)

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q2 2023

Perioden januari till juni 2023 i sammanfattning Omsättning: 910,5 Mkr (847,9 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 151,9 Mkr (143,7 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 119,5 Mkr (111,0

Läs mer