Nyheter

En utvecklares vardag i Ukraina

Ett år har gått sedan Ryssland inledde sitt fullskaliga angreppskrig mot Ukraina. Ryssland bombar civila, utsätter sina offer för tortyr och begår en rad andra krigsbrott. Men mitt bland fasorna finns också en vardag, där människor går till jobbet och gör det de kan för att bidra till ett fritt och fungerande samhälle.

Bahnhof har ett tjugotal ukrainska medarbetare. Några av dem är numera i Sverige, andra i krigets Ukraina. Oavsett var de befinner sig är ingen ukrainare oberörd av kriget. Alla har förlorat något eller någon.

Serhii

DevOps-ingenjör

Serhii valde att stanna kvar i Ukraina under invasionen. Vid krigsutbrottet den 24 februari flydde han tillsammans med sin familj från sin hemort. Nu har han bosatt sig i det befriade Irpin. Hans hälsning till ryska soldater är: ”Kom inte hit! 🌻”

Oksana

Frontend-utvecklare

Det här är vår kollega Oksana. Vid inledningen av Rysslands fullskaliga attack fick hon möjligheten att evakueras till Sverige av Bahnhof. Men efter några månader valde hon att återvända till sitt hemland, där båda hennes bröder och hennes strider i försvaret.

Mikael

Utvecklingschef

Mikael jobbar med sina ukrainska kollegor varje dag. Rysslands invasion har lett till frustration, sorg och många personliga tragedier – men också en enorm kämparanda.

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer