Nyheter

Bahnhofs VD talar vid demonstration mot Chat Control – Mynttorget 20 maj, 15:00

Lystring! Nu på lördag klockan 15:00 hålls en demonstration mot Chat Control – EU:s vansinniga förslag om digital massövervakning – på Mynttorget i Stockholm. Kom och lyssna när en av internet-Sveriges främsta profiler, Jon Karlung (VD Bahnhof), ger sin syn på ämnet. Vad skulle det nya övervakningsförslaget innebära för vår demokrati? Bör vi vara oroliga? Jon Karlung är det:

”EU-kommissionen vill alltså bygga en av historiens största övervaknings­apparater. Ett system som Hitler hade jublat åt, och som Putin önskar att hans säkerhets­polis skulle kunna åstadkomma. Syftet att bekämpa brottslighet är lovvärt, men medlen och resultatet kommer bli precis desamma som i diktaturer: självcensur, misstänksamhet, felbara system med säkerhets­brister och industri­spionage. Det kommer heller inte bita på brottsligheten, utan tvärtom göda ett parallellt, ljusskyggt internet.” – Jon Karlung, debattartikel SVD

Demonstrationen arrangeras av DFRi, Kamratdataföreningen Konstellationen och 5 juli-stiftelsen som en protest mot de integritetskränkningar och den övervakning som förslaget kommer att innebära för oss medborgare. Kom och gör din röst hörd. Stå upp för din rätt till integritet och sekretess på nätet!

Läs mer om demonstrationen

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer