Nyheter

Bahnhof expanderar – startar datacenter i Kista

Bahnhof har den 13 september förvärvat lokaler för datacenter i centrala Kista. Det blir företagets sjätte i ordningen. Jon Karlung, vd:

– Det här är ett perfekt tillskott till vår befintliga flotta, vi har valt platsen med omsorg. Med Kista-anläggningen kommer vi ännu närmare våra kunder i ett av Sveriges största teknikkluster, med all den konnektivitet och infrastruktur som finns i området.

Platsen för datahallen ligger i linje med Bahnhofs fokus på distribuerade datacenter: ett flertal geografiskt utspridda, säkerhetsklassade datahallar nära användarna och i hjärtat av modern infrastruktur.

– Hallen blir en central nätknutpunkt med Sveriges absolut bästa nätmässiga prestanda för både cloud och colocation. Det här betyder också att vi bygger ihop hela Stockholm. Med den här anläggningen i norr förstärker vi hela regionens nätkapacitet och geografiska redundans, tillsammans med våra datahallar i Stockholms innerstad.

Anläggningen kommer rymma 120 rackskåp, med möjlighet till expansion. Nu påbörjas det tekniska arbetet, där hela anläggningen kommer anpassas enligt Bahnhofs höga standarder.

Datacentret, vars namn ännu är hemligt, öppnar portarna under första kvartalet 2024.

Kontakt:

Jon Karlung, vd
jon.karlung@bahnhof.net

Detta är sådan information som Bahnhof AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 september 2023 klockan 16:45.

Bahnhof erbjuder internet- och telefonitjänster till privatpersoner och företag, samt är en ledande aktör inom hosting (serverdrift med totalansvar) och co-location i serverhallar. Vid grundandet 1994 var Bahnhof den första fristående ISP:n (Internet Service Provider) i Sverige. Bahnhofs erkänt kraftfulla stamnät ansluter direkt till de största europeiska internetknutpunkterna i Amsterdam, London och Paris.

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer