Nyheter

Bahnhof stärker styrelsen – Jens Nylander föreslås bli ny ordförande, Anders Jensen ny ledamot

På Bahnhofs årsstämma den 14 maj väntas en rad förändringar i styrelsen. För att stärka företagets position i den snabbföränderliga telekombranschen nomineras både ny ordförande och ny ledamot. Båda är erfarna ledare och entreprenörer från IT-, telekom och mediavärlden.

Jens Nylander – föreslagen styrelseordförande
Med sitt innovativa entreprenörskap föreslås styrelseledamoten Jens Nylander ta över ordförandeklubban. Med företag som Automile, Jays och Jens of Sweden i bagaget är han en av Sveriges mest framgångsrika tech-entreprenörer. Nu senast har han toppat löpsedlarna genom att avslöja offentligt finansierat skatteslöseri med hjälp av AI.

– Jag är tacksam för förslaget att välja mig som styrelseordförande för Bahnhof. Bahnhofs nytänkande och innovationer är ett resultat av en stark kultur driven av grundarna, Jon Karlung och Andreas Norman. Organisationens brinnande intresse för utveckling och förbättring är unik och det finns ingen bättre plats för mig och jag ser fram emot uppdraget att leda styrelsen.

Anders Jensen – föreslagen styrelseledamot
Anders har lång erfarenhet inom telekom och media, och kommer senast från positionen som koncernchef för Viaplay Group. Med sitt djupa branschkunnande och internationella nätverk från de största tele- och mediabolagen kommer han tillföra värdefull expertis för Bahnhofs fortsatta utveckling.

– Jag är väldigt glad för nomineringen och ser fram emot att bidra till Bahnhofs fortsatta framgångar tillsammans med övriga i styrelsen. Existerande affärsmodeller kommer sannolikt utmanas med än mer konsumentvänliga lösningar i allt snabbare takt framöver, och det tror jag passar pionjärerna i Bahnhof med sin starka entreprenörsanda utmärkt. Samtidigt är det viktigt att hantera balansakten mellan möjligheter och risker längs vägen, något jag samlat på mig en hel del erfarenhet av. Dessa erfarenheter hoppas jag kan komma väl till pass när Bahnhof ska sätta sina planer för fortsatt tillväxt och ökad lönsamhet de kommande åren.

Jon Karlung, vd:

– Jens och Anders är två av tekniksveriges skarpaste entreprenörer, och perfekta tillskott för Bahnhofs framfart. Nu startar en ny era för oss, där vi växlar upp med nya, innovativa lösningar och bryter nya marknader både i Sverige och utomlands.

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer