Nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll fylld med många nya möten, god stämning och rosa drinkar i vår cocktailbar. Kvällen kröntes av vd Jon Karlung och styrelseordförande Jens Nylander som tillsammans kopplade upp Gullan mot världen.

Gullan Cosmic Network Station är världens första rosaskimrande, intergalaktiska datacenter, strategiskt beläget i den södra och citynära delen av telekomstaden Kista. Etableringen går helt i linje med Bahnhofs ambitioner att bygga ihop och stärka hela Stockholms nätkapacitet och geografiska redundans. Gullan är också skräddarsydd för att utgöra navet för strömmat innehåll i Sverige med stort fokus på ultrasnabb latens, för alla med behov av extremt korta svarstider.

Dessutom fick gästerna en genomgång av IT-entreprenören Jens Nylanders senaste omtalade AI-innovation, som avslöjar offentligt finansierat slöseri, presenterad av upphovsmannen själv.

Fler nyheter

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer