Nyheter

Ungern släpper inte taget om Chat Control – fast besluten att driva igenom förslaget

Igår, onsdagen den 4 september, samlades medlemmarna i COREPER (Committee of Permanent Representatives), en kommitté bestående av EU-medlemsländernas ständiga representanter som förbereder ärenden inför beslutsfattande möten i ministerrådet.

Under mötet presenterade ordförandelandet Ungern ett nytt, reviderat förslag till Chat Control. Även om detaljerna i det nya förslaget ännu inte är klarlagda, är det tydligt att Ungern är fast besluten att driva igenom Chat Control i någon form när ministerrådet sammanträder igen den 10-11 oktober.

Enligt journalisten Emanuel Karlsten, som har talat med det svenska justitiedepartementet, kan det nya förslaget innebära att frågan återigen behandlas i Sveriges riksdag, eftersom regeringen i så fall behöver söka ett nytt mandat. Detta skulle ge partierna chansen att stå upp för sin egen politik och hålla de löften man gav till väljarna inför valet 2022 genom att rösta ner förslaget – men än så länge ligger man lågt.

Läs mer om Chat Control och våra uppdateringar här.

Fler nyheter

Bahnhofs delårsrapport Q2 2024

Första halvåret 2024 i sammanfattning Omsättning: 992,3 Mkr (910,5 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 163,3 Mkr (151,9 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 130,9  Mkr (119,5  Mkr) Resultat

Läs mer

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer