5 saker att tänka på när du väljer bredband till din BRF

I en modern bostadsrättsförening är snabbt och stabilt internet lika viktigt som rinnande vatten. Allt från hemarbete, streaming till smarta hemlösningar behöver pålitliga bredbandsanslutningar. När er förening står inför valet av bredband, finns det några kritiska punkter att ha i åtanke för bästa möjliga matchning med era behov.

   1. Välj hastighet efter era behov

Tänk på att välja bredband med rätt hastighet för att undvika onödiga avbrott eller fördröjningar. Hur många i föreningen använder internet samtidigt? Vilka tjänster är mest populära? Hur mycket data behöver föreningen hantera sammanlagt?

För de flesta bostadsrättsföreningar rekommenderar vi 10 Gbit/s. Det ger er framtidssäkrad hastighet och kapacitet. Men med Bahnhofs kan ni faktiskt få en bredbandsanslutning på upp till 400 Gbit/s – Sveriges snabbaste bredband för bostadsrättsföreningar!

   2. Stabilitet är nyckeln

Se till att ni väljer en leverantör som kan garantera stabilitet och pålitlighet, för att undvika avbrott och anslutningsproblem.

Bahnhof använder alltid den senaste tekniken och uppdaterar all mjukvara kontinuerligt. Vi erbjuder support dygnet runt och vi genomför regelbundna tester av vårt nät för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

   3. Välj en flexibel leverantör

Det är viktigt att leverantören kan skräddarsy sina lösningar efter er förenings unika behov och tekniska miljö. En flexibel leverantör ska kunna erbjuda bredband som kan integreras smidigt med föreningens befintliga tekniska lösningar, som till exempel tvättstugebokningssystem.

Bahnhof sätter alltid kunden först. Vi skräddarsyr lösningar efter era behov, oavsett om det gäller att utöka kapaciteten, implementera ett trådlöst nätverk eller integrera med era befintliga system.

   4. Prioritera säkerheten

Säkerheten ska alltid vara i fokus när ni väljer en bredbandsleverantör. Denna leverantör bör använda säker utrustning och mjukvara i sin tjänsteleverans och nätinfrastruktur.

Leverantören ska gärna erbjuda tilläggstjänster för att förstärka IT-säkerheten, som VPN-tunnlar, antivirus, spamfilter, brandväggar och överbelastningsskydd.

   5. Skydda era medlemmars integritet

Bostadsrättsföreningar hanterar ofta känslig information, som personuppgifter. Därför är det avgörande att bredbandsleverantören tar integriteten på allvar. Bahnhof arbetar proaktivt för att skydda våra kunders integritet. Vi garanterar att ingen kundinformation delas med tredjepart och vi äger vårt eget nät, vilket innebär att ingen mellanhand har insyn.

Det är också viktigt att leverantören har sin nätinfrastruktur baserad i Sverige. Om data lagras i USA eller i USA-ägda datacenter kan amerikanska myndigheter få tillgång till dem genom Cloud Act-lagen.

På Bahnhof driver vi alla våra system i egna, säkra datacenter som är certifierade av Based in Sweden, med lagring på svensk mark, under svensk lagstiftning. Detta ger er högsta möjliga skydd mot obehörig insyn och övervakning från myndigheter.

Behöver din bostadsrättsförening snabbt och stabilt bredband?
Beställ Sveriges bästa bredband för BRF:er!