Kundcase

Sveriges största tekniksidor – SweClockers och FZ – driftas i Bahnhof Cloud

”Geeks tar nördarna på allvar” – Det är ledorden för företaget bakom SweClockers och FZ, två av Sveriges största och äldsta sajter för datorer och spel. Varje dag lockar hemsidorna hundratusentals besökare, och för att klara av det höga trycket krävs en pålitlig och kraftfull VPC (Virtual Private Cloud). Bahnhof blev det självklara valet, både för sin tekniska kompetens och outröttliga kamp mot digital övervakning.

– Syftet med Geeks verksamhet är att skapa lägereldar där de galet insatta, även kallade nördar, kan samlas och umgås på nätet. På SweClockers och FZ skriver vi nyhetsartiklar, publicerar videor och driver forum där man kan hålla sig uppdaterad och diskutera sina intressen med likasinnade dygnet runt, säger Per Melander, VD på Geeks.

För att helt kunna fokusera på sina sajter och slippa krävande underhåll av en hel serverpark behövde Geeks en flexibel, molnbaserad lösning. De valde en så kallad PaaS-tjänst (Platform as a Service), och deras plattformar driftas nu smidigt på molnet via Bahnhof Cloud. Bahnhof tillhandahåller all nödvändig hårdvara och drift. Johan Eklund, teknikchef på Geeks, uppskattar särskilt dygnet runt-supporten som ingår i lösningen.

– Det är alltid skönt att veta att man i nödfall kan ringa klockan tre på julafton och ändå få den support man behöver. Senast idag utsattes vi för en DDoS-attack som Bahnhofs automatiska system lyckades stoppa. Internet stänger ju aldrig för dagen, utan är ständigt i gång. Det fick vi lära oss den hårda vägen med vår förra molnlösning, då var vi tvungna att stänga sajten en stund varje kväll för att göra backuper. Det var inte direkt optimalt, och med molnlösningen vi nu har med Bahnhof slipper vi det, berättar Johan.

Geeks är mer än nöjda med lösningen, och berättar att deras användare var en stor anledning till att de valde just Bahnhof. 

– Bahnhof tar ställning för den lilla människan, och står upp mot makthavare som vill kränka vår integritet. Som David slåss de mot techjätten Google-iat och liknande bolag. Bahnhof tar ingen skit helt enkelt, och vi vet att många av våra medlemmar uppskattar det och har dem som internetleverantör. Därför blev det en självklarhet för oss att höra med Bahnhof när vi var ute efter en molnlösning till våra plattformar.

Behöver ditt företag också en molnplattform? Läs om VPC på Bahnhof.Cloud