Kundcase

K2A:s hyresgäster får blixtsnabbt bredband från Bahnhof

”Finns fiber?” – en fråga lika självklar för dagens bostadssökare som tillgång till tvättstuga eller parkering. I samarbete med Bahnhof ville K2A, Sveriges grönaste fastighetsförvaltare, göra det så friktionsfritt som möjligt för sina hyresgäster att åtnjuta blixtsnabb surf. Nu levererar Bahnhof 1000 Mbit/s bredband till drygt 5000 av K2As lägenheter, från Kiruna i norr till Lund i söder – och fler ska det bli!

– Bahnhof har ett starkt och etablerat varumärke som signalerar kvalitet gentemot våra kunder, både vad gäller hållbarhet och prestanda. I en tid där snabbt bredband har blivit avgörande för allt från streaming till hemarbete är vi glada att ha en samarbetspartner som Bahnhof, som gör den sömlöst uppkopplade vardagen till en möjlighet för våra hyresgäster, säger Henrik Nordlund, Förvaltningschef på K2A

Som Sveriges ledande tillverkare av miljösmarta träbostäder fann K2A i Bahnhof en perfekt partner, som länge har gått i bräschen för miljövänliga IT-tjänster – exempelvis genom att som först i världen värma upp bostäder med spillvärme från sina datacenter. I och med detta samarbete kan K2A nu erbjuda sina kunder bredband från Sveriges snabbaste och hållbaraste internetoperatör.

– Då Bahnhof uppfyllde alla de kriterier vi hade med sina snabba, säkra och hållbara tjänster var de helt enkelt det självklara valet för oss. Genom att teckna detta gruppavtal kan vi skapa ett konkurrenskraftigt erbjudande till våra kunder, som nu får ett snabbt och prisvärt bredband optimerat för alla deras behov.

K2A är mer än nöjda med hur allt har fungerat hittills, och allt har rullat på smärtfritt från projekt till leverans.

– Det har varit en stor fördel för oss som både utvecklar, bygger och förvaltar hyresrätter att ha en stark partner som Bahnhof genom hela värdekedjan. Vi ser detta samarbete som en långsiktig lösning som inte bara gynnar våra hyresgäster utan också stärker vårt varumärke som en attraktiv och hållbar hyresvärd, avslutar Henrik.