Kundcase

Stockholms stad väljer Bahnhofs säkra internet

Allt fler inom offentlig förvaltning inser vikten av IT-säkerhet i en orolig omvärld. S:t Erik Kommunikation AB är det kommunala bolag som upphandlar Stockholms stads interna kommunikationsnät, och i den senaste upphandlingen för internet ställdes ökade krav på säkerhet. Bahnhof var en av de två operatörer som vann tilldelning. Bahnhof levererar nu 20 Gbit/s IP-transit med kraftfullt DDoS-skydd till Stockholms stads samtliga verksamheter.

– Behovet av DDoS-skydd med tvättfunktion för trafik var en ny och viktig punkt i vår upphandling. Det var också något som vi märkte att inte alla leverantörer på marknaden kan erbjuda. Utöver det krävdes hög bandbredd och stabil internetförsörjning, säger Petter Österlund, teknikansvarig på S:t Erik Kommunikation.

Fokuset på IT- och informationssäkerhet är ingen slump. I kommunen finns ett stort antal IT-tjänster för stadens medborgare. Staden behöver därför ständigt anpassa och öka sin cybersäkerhet för att skydda sig mot yttre påverkan.

– Stockholms stad är en viktig samhällsaktör med en miljonbefolkning och som sådan är man alltid utsatt för risker inom IT-området. Vi ser DDoS-skydd med tvättfunktion som ett viktigt komplement till de många andra IT-säkerhetsåtgärder som används för att skydda staden och dess invånare.

En snabb, stabil och säker uppkoppling är alltså avgörande för kommunens ordinarie verksamhet.

– Via internet erbjuder staden många tjänster som riktas mot omvärlden. Inom de pedagogiska verksamheterna används internet vid utbildning av över 160 000 barn och elever. Varje dag kopplar dessutom 40 000 anställda upp sig för att i sin tur ge service till medborgarna, säger Petter.

Nu är hela kommunen uppkopplad till Bahnhofs nät och hittills är Petter Österlund mer än belåten:

– Vi är väldigt nöjda med införandet. Bahnhof har varit väldigt lätta att ha att göra med och implementationen har gått oerhört smidigt. Det är sällan man stöter på så effektiva projektgrupper där ingenting upplevs som ett problem och allting går att lösa.

Behöver ditt företag DDoS-skydd? Läs om våra tjänster inom datasäkerhet