Nyheter

BIG CITY – staden som är en enda stor datahall

Välkommen till en digital stad där allt är lite bättre än vanligt! Med vårt nya tjänstepaket BIG CITY kan vi erbjuda företag i Stockholm, Göteborg och Malmö upp till 100 Gbit/s vilket innebär möjligheter som aldrig tidigare har skådats. Vi har rustat upp vårt nät, utökat bandbredden och sprängt bort alla gränser för att skapa en urban digital miljö där vi delar med oss av vår otroliga kraft. Säg farväl till flaskhalsen och säg hej till BIG CITY.

Datahallen i staden gör nu staden till datahall

Nu har vi rivit väggarna och gjort hela staden till vår nya datahall! Nu finns inte längre någon gräns mellan datahallen och den övriga staden, för den är överallt. Den är på postkontoret, i klädbutiken, i polishuset, ja, överallt, allt är en datahall! Det hela började med att vi släppte datahallarna lösa och lät dem välla ut obehindrat över staden. De sköljde fram som en kraftfull flodvåg, förvandlade allt de snuddade vid och försatte staden i total metamorfos. Organiskt blev mekaniskt och manuellt blev automatiskt. Staden tändes upp i glödande nyanser av neon, och i skenet såg man hur parkbänkar och andra livlösa objekt datoriserades och kom till liv som surrande varma maskiner med lysande LED-ögon, man såg hur kretsar och koder trängde sig in som parasiter i alla varelser och ting och hur hus i form av rackskåp tornade upp och tecknade sig mot himlen där ett datormoln bolmat fram och lagt sig som ett skyddande paraply över samhället. Stadsbilden digitaliserades och genomlöptes av våglängdssignaler som knöt samman allt och alla. Datahallen blev en del av staden, den blev tillgänglig för alla och frodades som en självklar del av stadens ekosystem.

Datahallsprestanda utanför datahallen

Att riva väggar, bryta barriärer och upphäva gränser är grundtanken för vår nya standardtjänst – BIG CITY. Vi har visserligen inte rivit några fysiska väggar, men kan ändå ge tillgång till våra datahallar med samma öppenhet som om vi helt saknade väggar. Låt oss förklara. I och med bygget av vårt nya fibernätverk Northern Light kan vi erbjuda en internetanslutning på upp till 100 Gbit/s. Därför uppgraderar vi vårt standardutbud och erbjuder från och med nu 10, 40 eller 100 Gbit/s. Den kraftfulla internetanslutningen är kärnan i BIG CITY-konceptet och en förutsättning för dess övriga delar. Med en kapacitet på väldiga 100 Gbit/s finns inte längre några begränsningar, nu har du samma extrema nätverkshastighet på ditt kontor som i en datahall. Det är just det vi menar med att riva väggarna – att vi öppnar upp och gör datahallsprestanda tillgängligt utanför datahallen.

BIG CITY – mer än bara internet

BIG CITY är embryot till framtidens urbana digitala ekosystem, ett första steg i rätt riktning. Och det är mer än bara en kraftfull internetanslutning. Anslutningen fungerar även som en nyckel till en helt ny bredd av molnbaserade datahallstjänster. Det är mer eller mindre en nyckel direkt in till datahallen. Med en högre bandbredd kan du nyttja våra datahallars serverkraft och datalagring med nätverkshastighet i datahallsklass – på ditt kontor. Med hjälp av ett virtuellt datacenter får du snabb och säker access till din IT-miljö och kan kontrollera och flytta din data som du önskar. Med våra molntjänster avgör du själv vilka delar av våra datahallar du vill nyttja och om du vill lagra i ett publikt, privat eller hybridmoln. Våra tilläggstjänster innefattar allt ifrån infrastruktur och backup till säkerhet i form av centraliserad brandväggsfunktion och DDoS-skydd. BIG CITY med tillhörande tilläggstjänster kan enkelt göras till en komplett lösning som möter alla dina IT-behov, med den molnspecifika fördelen att du slipper investera i hårdvara. BIG CITY-tjänsten är flexibel och skalbar för att passa företag av alla storlekar med olika grader av egen IT-kompetens, olika krav på säkerhet och olika sätt att driva sin verksamhet. Den kan anpassas och skalas upp eller ner i takt med att företaget utvecklas och kommer därför alltid matcha dina behov. BIG CITY är helt enkelt en tjänst som formar sig efter och samverkar med dig, som i en form av mekanisk symbios.

Världens första VXDC-klassade datahallar

Att öppna datahallen är vår nya taktik. Vi arrangerar en enda stor datahallsfest där alla är inbjudna! Genom att göra våra datahallar mer tillgängliga än någonsin kan vi erbjuda fler, bättre och snabbare tjänster, samtidigt som vi trampar upp en ny bana inom nätverksvirtualiseringsteknologin som vi kallar för VXDC – Virtual Extensible Data Centre. Begreppet innebär att vi genom nätverksvirtualisering kan ge molnbaserad tillgång till våra datahallar och att datahallens kapacitet därmed kan ”förlängas” och användas utanför den fysiska hallen. Något som enkelt kan återkopplas till liknelsen med demolerade väggar och beskrivningen av hela staden som en datahall. För när datahallen kan sträcka sig bortom sin lokal blir väggarna oviktiga, de finns inte längre!

Är du intresserad av BIG CITY? Läs vårt produktblad för mer detaljer, eller kontakta oss direkt.

Presskontakt: Jon Karlung 076-1110160

Fler nyheter

Bahnhofs bokslutskommuniké 2023

År 2023 i sammanfattning Omsättning: 1877,4 Mkr (1731,0 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 327,8 Mkr (292,8 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 262,8 Mkr (227,6 Mkr) Resultat efter

Läs mer