Nyheter

Blott Bahnhof svenska servrar har

Svenska verksamheter som lagrar känslig data i amerikanska leverantörers moln behöver fråga sig vilka risker man tycker är acceptabla. Detta efter att lagen “Cloud Act” nyligen klubbats igenom i USA. En lag som ger amerikanska myndigheter möjlighet att begära ut data från amerikanska molnföretag – oavsett var i världen deras servrar befinner sig rent fysiskt.

Många företag sparar data på egna servrar som drar ström och kräver resurser. Molnbaserad drift kan ge företag flexibel och skalbar IT till en lägre kostnad. Men det finns en baksida som många inte tänkt på.

I skuggan av GDPR klubbades nyligen lagen “Cloud Act” igenom i USA. Lagen innebär att amerikanska molnleverantörer kan tvingas lämna ut data till amerikanska myndigheter oavsett om servrarna står i Sverige eller Spanien.

Det innebär i praktiken att amerikanska myndigheter nu har möjlighet att begära ut information från exempelvis Amazons servrar i Mälardalen. Även om informationen rör svenska företag och medborgare.

Som helhetsleverantör erbjuder Bahnhof skräddarsydda driftlösningar och IT-tjänster till hundratusentals kunder i Sverige. Genom drift av egna miljövänliga datahallar har vi som företag lång erfarenhet av molntjänster och serverdrift – alltid med våra kunders integritet i fokus. Med vår molnlösning Bahnhof Cloud behöver du inte kompromissa med säkerhet eller sekretess – all data lagras i våra egna datahallar i Sverige. Det är flexibelt, skalbart och svenskt.

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer