Nyheter

Nu släpps Bahnhofs och TP-Links rekordsnabba WiFi 7 i Sverige

Upplev WiFi 7 först i Sverige!

TP-Link Deco BE85 Tri-Band Mesh WiFi 7 Router

3 995 kr

WiFi-hastigheten har alltid varit en huvudvärk för Internetleverantörer som tillhandahåller WiFi-tjänster till slutanvändare. WiFi 7, även känd som IEEE 802.11be, löser detta problem genom att dramatiskt öka bandbredden. Det blir även mer kostnadseffektivt eftersom en multigigabit-anslutning genererar flera gigabit-anslutningar i mesh-nätverket.

Den teoretiska maxhastigheten mellan enheter i nätet är 46 Gbit/s, och WiFi 7-routrar arbetar över samtliga tre nätfrekvenser: 2,4 GHz, 5 GHz och 6 GHz. De riktigt höga hastigheterna nås genom större bandbredd inom varje frekvensområde, en fördubbling jämfört med WiFi 6, med det dubbla antalet samtidiga dataströmmar. TP-Link har också utvecklat en teknik (MLO+) som gör det möjligt att ansluta till enheter både via en trådbunden och en trådlös länk.

Samtidigt är tekniken helt bakåtkompatibel med tidigare standarder. En WiFi 7-router kommunicerar helt enkelt så snabbt som möjligt med varje enhet, oavsett teknikgeneration.

Hastighetsökningen är påtaglig. Bahnhof har tidigare testkört TP-Links utrustning i labbmiljö, och resultaten är uppseendeväckande. I och med lanseringen av Wifi 7 kan nu även privatpersoner uppleva dessa extrema hastigheter i sina hem!

Bahnhof fick tidigt tillgång till ett antal av TP-Links WiFi 7-enheter för test, och vi publicerade i början av februari resultaten av våra praktiska mätningar. Mätningarna har sedan dess fortsatt – här hittar du vårt senaste testresultat på hela 7,7 Gbit/s: bit.ly/40Jenvj

Besök hos LordDennis i Sveriges första WiFi 7-hem!

Testet i videon gjordes med en mobiltelefon med stöd för Wifi 6E. För att se den fulla potentialen med WiFi 7, läs om vårt hastighetsrekord!

TP-Link Deco BE85 Tri-Band Mesh WiFi 7 Router

3 995 kr

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer