Nyheter

Nu släpps Bahnhofs och TP-Links rekordsnabba WiFi 7 i Sverige

TP-Link Deco BE85 Tri-Band Mesh WiFi 7 Router

WiFi-hastigheten har alltid varit en huvudvärk för Internetleverantörer när de tillhandahåller WiFi-tjänster till slutanvändare. WiFi 7, även känd som IEEE 802.11be, löser detta problem genom att dramatiskt öka bandbredden. Det blir även mer kostnadseffektivt eftersom en multigigabit-anslutning genererar flera gigabit-anslutningar i mesh-nätverket.

Den teoretiska max-hastigheten mellan enheter i nätet är 46 Gbit/s, och WiFi 7-routrar arbetar över samtliga tre nätfrekvenser: 2,4 GHz, 5 GHz och 6 GHz. De riktigt höga hastigheterna nås genom större bandbredd inom varje frekvensområde, en fördubbling jämfört med WiFi 6, med det dubbla antalet samtidiga dataströmmar. TP-Link har också utvecklat en teknik (MLO+) som gör det möjligt att ansluta till enheter både via en trådbunden och en trådlös länk.

Samtidigt är tekniken helt bakåtkompatibel med tidigare standarder. En WiFi 7-router kommunicerar helt enkelt så snabbt som möjligt med varje enhet, oavsett teknikgeneration.

Hastighetsökningen är påtaglig. Bahnhof har tidigare testkört TP-Links utrustning i labbmiljö, och resultaten är uppseendeväckande. I och med lanseringen av Wifi 7 kan nu även privatpersoner uppleva dessa extrema hastigheter i sina hem!

Bahnhof fick tidigt tillgång till ett antal av TP-Links WiFi 7-enheter för test, och vi publicerade i början av februari resultaten av våra praktiska mätningar. Mätningarna har sedan dess fortsatt – här hittar du vårt senaste testresultat på hela 7,7 Gbit/s: bit.ly/40Jenvj

Bahnhof och TP-Link levererar WiFi 7-routrarna med start i början av juni.

Om Bahnhof

Företaget grundades 1994 med visionen att erbjuda blixtsnabbt internet utan att tumma på den digitala integriteten. Bahnhof har sedan dess aktivt tagit ställning i oräkneliga försök att övervaka och begränsa svenska nätanvändares rättigheter. Bahnhof är Sveriges äldsta och en av landets största internetoperatörer, och expanderar nu i Norden.

Om TP-Link

Företaget grundades 1996, och är idag en global leverantör av pålitlig nätverksteknik och nätverkslösningar anpassade för alla livssituationer. Företaget har under 11 års tid rankats av analysföretaget IDC som den största leverantören av WiFi-enheter, med distribution i fler än 170 länder och med miljarder användare över hela världen.

TP-Link har en lång historik av stabilitet, prestanda och värde. De erbjuder produkter som passar allas nätverksbehov. I takt med att den uppkopplade livsstilen utvecklas, jobbar företaget för att överträffa framtidens krav.

Besök hos LordDennis i Sveriges första WiFi 7-hem!

Testet i videon gjordes med en mobiltelefon med stöd för Wifi 6E. För att se den fulla potentialen med WiFi 7, läs om vårt hastighetsrekord!

Förhandsbokning WiFi 7 Ready-router

TP-Link Deco BE85 Tri-Band Mesh WiFi 7 Router

3 995 kr

Leveransstart i början av juni – du får ett mejl när det är dags!
Du förbinder dig inte till köp genom anmälan. Priset inkluderar moms.

Fler nyheter

Bahnhofs delårsrapport Q1 2023

Perioden januari till mars 2023 i sammanfattning Omsättning: 451,4 Mkr (417,1 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 78,4 Mkr (69,5 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 62,2 Mkr (53,3

Läs mer