Nyheter

Nu släpps Bahnhofs och TP-Links rekordsnabba WiFi 7 i Sverige

Upplev WiFi 7 först i Sverige!

TP-Link Deco BE85 Tri-Band Mesh WiFi 7 Router

3 995 kr

WiFi-hastigheten har alltid varit en huvudvärk för Internetleverantörer som tillhandahåller WiFi-tjänster till slutanvändare. WiFi 7, även känd som IEEE 802.11be, löser detta problem genom att dramatiskt öka bandbredden. Det blir även mer kostnadseffektivt eftersom en multigigabit-anslutning genererar flera gigabit-anslutningar i mesh-nätverket.

Den teoretiska maxhastigheten mellan enheter i nätet är 46 Gbit/s, och WiFi 7-routrar arbetar över samtliga tre nätfrekvenser: 2,4 GHz, 5 GHz och 6 GHz. De riktigt höga hastigheterna nås genom större bandbredd inom varje frekvensområde, en fördubbling jämfört med WiFi 6, med det dubbla antalet samtidiga dataströmmar. TP-Link har också utvecklat en teknik (MLO+) som gör det möjligt att ansluta till enheter både via en trådbunden och en trådlös länk.

Samtidigt är tekniken helt bakåtkompatibel med tidigare standarder. En WiFi 7-router kommunicerar helt enkelt så snabbt som möjligt med varje enhet, oavsett teknikgeneration.

Hastighetsökningen är påtaglig. Bahnhof har tidigare testkört TP-Links utrustning i labbmiljö, och resultaten är uppseendeväckande. I och med lanseringen av Wifi 7 kan nu även privatpersoner uppleva dessa extrema hastigheter i sina hem!

Bahnhof fick tidigt tillgång till ett antal av TP-Links WiFi 7-enheter för test, och vi publicerade i början av februari resultaten av våra praktiska mätningar. Mätningarna har sedan dess fortsatt – här hittar du vårt senaste testresultat på hela 7,7 Gbit/s: bit.ly/40Jenvj

Besök hos LordDennis i Sveriges första WiFi 7-hem!

Testet i videon gjordes med en mobiltelefon med stöd för Wifi 6E. För att se den fulla potentialen med WiFi 7, läs om vårt hastighetsrekord!

TP-Link Deco BE85 Tri-Band Mesh WiFi 7 Router

3 995 kr

Fler nyheter

Bahnhofs delårsrapport Q3 2023

Tredje kvartalet år 2023 i sammanfattning Omsättning: 477,9 Mkr (436,5 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 86,5 Mkr (74,3 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 70,2 Mkr (58,1 Mkr)

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q2 2023

Perioden januari till juni 2023 i sammanfattning Omsättning: 910,5 Mkr (847,9 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 151,9 Mkr (143,7 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 119,5 Mkr (111,0

Läs mer