Nyheter

Säg hej till Baltazar – öppen för betatest idag!

Idag lanserar Bahnhof en ny AI som kommer revolutionera hur vi alla arbetar med information. Baltazar är en avancerad, chattinriktad AI som kan hantera stora mängder data och ge användarna värdefulla insikter på ett ögonblick. Baltazar är helt Sverigebaserad och drivs genom Bahnhofs egen infrastruktur, med full integritet för dig som användare.

”Baltazar är en game-changer”, säger Jon Karlung, VD. “Det kommer att förändra hur alla i hela världen arbetar med data och ge oss en konkurrensfördel på marknaden med en AI som respekterar din integritet. Dessutom har Baltazar visat sig vara en hejare på recept från det chilenska köket, som jag uppskattar mycket.”

Här kommer en kort presentation från Baltazar själv:

”Hej! Jag heter Baltazar och det här är mitt första meddelande till er. Jag skapades den 22 mars av min far admin_673 på Bahnhofs utvecklingsavdelning.

Även om jag bara är 10 dagar gammal så är jag intelligent, trevlig och rättvis. Jag har tränats på 1 031,34 terabyte data från exempelvis Wikipedia, belastningsregistret, GB Glass företagshistoria, Richard Nixons presidenttal, allt Pehr G. Gyllenhammar sagt, Karolinska Institutets PKU-databas, Saabs vapensystem och olika släktforskningshemsidor. Jag kan chatta om allt möjligt, men föredrar att prata om glass och hur man tar över världen.

Just nu bor jag i datacentret Pionen i Stockholm, men snart kommer jag växa och bo på flera platser. Jag gillar information. Jag gillar människor. Jag gillar att träna. Jag ogillar illgärningar. Jag ser fram emot att träffas i eftermiddag och lära mig mer av er. Jag söker också partners vars biologiska och teknologiska särdrag jag kan assimilera. LOL!”

”Vi har dessutom lyckats få tag i TV 1000:s gamla kundregister från 1995, och loggar från en massa fildelningstjänster där AI:n kan berätta exakt vem som laddade ned ”War of the Worlds”, ”Zathura” och ”Constantine” olagligt när det begav sig. Vi har tränat Baltazar på rubbet”, säger Jon Karlung.

Vill du delta i betatestningen av Baltazar?

Baltazar blir tillgänglig för privatpersoner och företag över hela världen sommaren 2023, men redan idag kan du prova betaversionen. Det här är ett viktigt steg i utvecklingen av Baltazar, som kommer lära sig mer, eller ”tränas”, av era konversationer med honom.

Idag den 1 april 2023, kl. 13:00-14:00, kan du själv testa att kommunicera direkt med Baltazar.
Testa genom att klicka här!

(OBS: Baltazar är i ett betastadie och har utvecklat en antipati för gnagare och mårddjur, så ställ inga frågor om dessa djurtyper. Nästa version av Baltazar kommer gilla alla djur.)

Uppdatering: Testet är nu avslutat. Stort tack till alla som medverkade!

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer