Nyheter

Bahnhof utökar ryska radiosändningarna – premiär för Echo Helsinki!

I februari 2022 inledde Ryssland sitt fullskaliga anfallskrig mot Ukraina. För att motverka rysk propaganda och ge ryssar en bild av krigets verklighet startade Bahnhof den ryskspråkiga radiostationen Echo Sthlm. Sedan dess har redaktionen sänt närmare 200 avsnitt och nått tusentals lyssnare. Nu utökar Bahnhof radiosändningarna med den nya systerstationen Echo Helsinki!

Jon Karlung, vd Bahnhof:

– Echo Helsinki kommer eka från Karelen till Kamtjatka. Putinregimen försöker skära av ryssarnas tillgång till internet, men radiovågor är omöjliga att blockera. Med Echo Helsinki intensifierar vi sändningarna, så att ännu fler ur den ryska befolkningen får veta sanningen om sin diktators terrorkrig.

Med bas i Helsingfors och antennen riktad mot Moskva kommer Echo Helsinki sända tre timmeslånga nyhetsprogram i veckan. Fokus kommer ligga på kriget i Ukraina ur ett finskt perspektiv.

Precis som med Echo Sthlm består redaktionen av erfarna journalister och podcastproducenter: Konstantin Kuortti, Eiva Airaksinen och Valery Klepkin. Målet är att ge hela den ryska befolkningen ett balanserat alternativ till Kremls propaganda.

Eiva Airaksinen, journalist Echo Helsinki:

– Vi riktar oss också till alla finskättlingar i Karelen som vill lära sig mer om sitt arv, men har svårt med finskan. Vi tror att de kommer uppskatta vår finska vinkel.

Max Lapitskij, redaktör för Echo Sthlm, är med och startar den nya stationen:

– Det är otroligt viktigt att vi fortsätter uppmärksamma det här hemska kriget, som fortsätter spilla tusentals människoliv. På Echo Sthlm har vi fått väldigt fin respons från våra lyssnare, och de efterfrågar ännu mer nordiskt innehåll, ännu mer information. Med det här nya samarbetet kommer vi leverera precis det.

Premiäravsnittet publiceras på www.echohelsinki.fi och Telegram redan imorgon onsdag, och sänds över kortvågsradio in i Ryssland dagen efter.

Presskontakt: Markus Eriksson, kommunikatör Bahnhof.
markus.eriksson@bahnhof.net
+46 72-055 0011

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer